Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Alanya

Alanya

Elhelyezkedés
Antalyától 135 km-re keletre fekszik a város, amely a Török Riviéra legrégebbi és leglátogatottabb üdülőhelyének egyike. Forgalmas, de ugyanakkor kellemes a hangulata, a pálmákkal szegélyezett főút pedig szállodákkal, irodákkal, üzletekkel és kávézókkal hívogat bennünket. Alanyában állami és magánkórházakat is találunk, valamint dialízis-központ is rendelkezésre áll.


Története
Alanya történelme azokba az időkbe nyúlik vissza, amikor az emberek még nem találták fel az írást. Kalózok otthona volt, kiket még a Római Birodalom sem tudott az ellenőrzése alá vonni. Az anatóliai szeldzsuk birodalom fővárosa lett, melyet a szultán olyannyira kedvelt, hogy saját magáról nevezte el a várost felújítása után. Alanya ma az UNESCO világörökség egyik jelöltje, köszönhetően több száz éves történelmének. 2006. augusztus 20-a óta a város Keszthely testvérvárosa.

Látnivalók
Alanya meredek hegyfoka és erődje már kilométerekről látszik, és innen pazar kilátás nyílik a strandokra és hegyekre. A 13. században épült fellegvár 6,5 km hosszú falrendszere a hegyoldalon egészen a vízpartig kanyarog. A lőrésekkel ellátott oromzatról festői kilátás nyílik. A vár alatti meredekebb területeken lerombolt szeldzsuk épületek láthatók, míg a vízparthoz közel gerendavázas oszmán lakóházakkal találkozhatunk. A kikötőből csodás hajókirándulásokat tehetünk a közeli öblökben, és barlangokban. Érdemes meglátogatni a Dalamatas barlangot, mely Alanya legismertebb cseppkövekkel ékesített barlangja, mely még a szárazföldről elérhető.

Szórakozás
A város élénk éjszakai élete miatt különösen a fiatalok körében kedvelt. A Kleopátra strand előtt húzódó tengerparti sétány és a kikötő, melyet kávézók, bárok, éttermek és diszkók öveznek, tökéletes esti kikapcsolódást jelent minden korosztály számára. A város központjában megszámlálhatatlan üzlet áll a vásárolni szándékozók rendelkezésére.

Strand
Alanya széles, homokos-aprókavicsos strandjai megkapták a „kék zászlót”, mely a strandok tisztaságának és rendezettségének nemzetközi elismerése.  A türkizkék, tiszta tengerben nyugodt időjárás esetén még a halakat is látni a víz mélyén. Alanya híres strandjainak egyike a Kleopátra strand, mely a város nyugati részén található, körülbelül 2 km hosszú és homokos - aprókavicsos. Ez a város legkedveltebb strandja, mögötte kávézókat, szállodákat, parkokat találunk. Mahmutlar kb. 20 km-re fekszik Alanyától, homokos és néhol sziklás strandokkal. A néhány kilométerre fekvő üdülőterületek, Konakli, Incekum, Alara és Avsallar strandjai jellemzően kövesek vagy kavicsosak, némely szállodánál homokos strandokat is találunk.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!