Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Antalya

 

Elhelyezkedés
Antalya a Török Riviéra fővárosa, csodálatos tengerpartjaival, természeti szépségeivel és építészeti emlékeivel évről évre visszacsábítja az idelátogató turistákat, Törökország egyik legkedveltebb nyaralóhelye. A város egy öbölben terül el, partvonala sziklás. A Taurus hegység több mint 2500 méterével magasodik a város fölé, mely az ég kék hátterével, a völgyekkel, a szakadékokkal és barlangokkal gyönyörű természeti kincseket tár elénk. Antalya növényvilága is igen változatos. Különböző trópusi növények találhatók itt, és többféle kaktusz is. Citrusfélék és banán is megterem itt. A térség klímája igen kellemes, sosincs igazi tél, a négy évszakot ténylegesen csak a naptárból ismerhetjük. Antalya központjától 10-15 km-re fekszik a híres Lara Beach, 20 km-re Kundu, ahol többnyire 5*-os hoteleket találhatunk közvetlenül a gyönyörű, homokos tengerparton. A városközpontba dolmussal vagy taxival könnyen be lehet jutni.

Történet
Kutatások bizonyítják, hogy a terület már 50.000 évvel ezelőtt lakott volt. A várost Pergamon királya alapította Kr. e. 2. században, a környező ókori településekből. Ennek a változatos tájnak a mitológiája is színes. Antalya nyugati hegyeiben élt a tűzokádó szörny, Khimera, akit Bellerophontész győzött le. A város közelében változott Daphné babérfává, kinek a levelei Apollónt és seregeit koronázták.

Látnivalók
Az óváros meredek, szűk utcái és a sikátorok labirintusa még mindig a múltat idézik, ám felújított házakban most kis szállodák és stílusos éttermek találhatók. Az egyik legjobban megőrzött műemlék Hadrianus kapuja, mely i.sz. 130-ban épült a császárvárosban tett látogatásának emlékére, de érdemes megtekinteni a szeldzsuk városfallal körbevett óvárost is. Közel van Aspendos ősi görög-római városa, mely leginkább a színházáról ismert, mely a világon az egyik legjobb állapotban fennmaradt 15.000 férőhelyes ókori színház. A lélegzetelállító Karpuz Kaldiran vízesést is érdemes meglátogatni, mely 30 méter magasból zúdul a sziklákra.

Vásárlás
Antalya az ország leggyorsabban növekvő, és egyik legmodernebb, legdivatosabb települése A pálmákkal szegélyezett sétányok Antalya legvonzóbb bevásárló paradicsomai. Az óváros számtalan bazárja és butikja fantasztikus kínálatot rejt akár aranyról, szőnyegről vagy bőráruról legyen is szó.

Strandok
A városközpont mindkét oldalán hosszan elhúzódó kavicsos és homokos strandok találhatóak. Lara és Kundu városrészeken kiváló minőségű ötcsillagos szállodák széles körű szolgáltatásokkal és homokos strandokkal várják vendégeiket.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!