Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Ausztrália és Új-Zéland


1 nap: Repülés Bécsből átszállással Melbourne-be.

2 nap: Megérkezés Melbourne-be. Majd a félnapos városnézésre indulunk.

Felfedezzük Melbourne múltját és jelenét. Átutazunk a központi üzleti negyeden, megfigyelhetjük az eklektikus építészetét, majd a Victorian Arts Centre következik. Felkeressük város parkjait és kertjeit, élvezzük a Fitzroy kertek zavartalan világának látványát. Megnézzük a Királyi Botanikus Kertet és láthatjuk az Emlékezés emlékművet. Felkeressük a kulturális és művészeti központot, a St. Kilda fasort, stb. A városnézés után transzfer a szállodába. Szabad program.

3 nap: Reggeli. Egész napos Great Ocean Road program ebéddel.

A világ legérdekesebb tengerpartja, aranyszínű homokos part a tengervíz kialakította sziklaformációkkal. A világhírű Great Ocean Road bemutatja Ausztrália lenyűgöző és változatos tengerpartját. Megnézzünk Ausztrália szörfös paradicsomát, a Torquayt, majd a Lorne és az Apollo Bay partszakaszok következnek. Ebéd egy helyi étteremben. Rengeteg fényképezési lehetőség a különleges sziklaformációknál: Tizenkét Apostol, Loch Ard Gorge és London Bridge. Visszafelé vezető utunk Port Campbell halászfalunál kezdődik, áthaladunk Colac és Winchelsea területeken.

4 nap: Transzfer a reptérre és repülés Sydneybe. Érkezés után félnapos városnézésre indulunk.

Áthaladunk a csodálatos Botanikus Kerten, megnézzük a Konzervatórium épületét, és a Képzőművészeti Múzeumot és a Sydney Operaházat (kívülről), amely a világ 8 csodája közé tartozik. Majd visszautazunk a kereskedelmi központba, megnézzük a Darling Harbourt és a kínai városrészt, mielőtt áthaladnánk a Kings Crosson, érintve a Double Bayt, Rose Bayt és végül Watson’s Bayt, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Csendes-óceánra. A híres Bondi Beachen is megállunk, majd Paddington érintésével visszautazunk a városba.

5 nap: Egész napos Kék Hegyek túra.

Sydneytől nyugat felé indulunk el, a Featherdale Wildlife Parkba, ahol Ausztrália állatvilágával ismerkedhetünk. Folytatjuk utunkat a Kék Hegyekhez, megnézzük az Echo Pointot, a Három Nővért és gyönyörködhetünk Ausztrália Grand Canyonjában. Ebéd egy helyi étteremben. Elhagyjuk Katoombat, és a sziklák és vízesések között folytatjuk utunkat, megállunk Leura falunál, majd visszaindulunk a szállodába.

6 nap: Transzfer a repülőtérre, és repülés Ayers Rockhoz/Uluruhoz.

Utazás a misztikus Kata Tjutahoz, úközben megállunk, hogy gyönyörködhessünk a Kata Tjuta déli részében. Megérkezünk a Walpa Gorge-hoz, a szokatlan sziklaformációkhoz. Naplementére érkezünk meg az Uluruhoz.

7 nap: Korai indulás, hogy a napfelkelte az Ayers Rocknál érjenbennünket. Majd visszatérünk a szállodába reggelizni.

Visszatérünk Ayers Rock felfedezéséhez. Gyalogos túrára indulunk a Mutitjuluhoz, megnézzük a bennszülött sziklafestményeit, tanulhatunk a növény- és állatvilágról. A Kulturális központban beleolvashatunk a Tjukurpaba (a bennszülöttek törvényei) vagy szerezhetünk be helyi képzőművészeti alkotásokat.

Később BBQ vacsorára indulunk a csodálatos naplementében. Szemben velünk az Uluru, mögöttünk a Kata Tjuta. Majd gyönyörködhetünk a csillagos égben. Később visszatérünk a szállodába.

8 nap: Transzfer a reptérre és repülés Cairnsbe. Transzfer a hotelbe.

9 nap: Egész napos Kuranda túrára indulunk. Cairnsből indul a Kuranda panorama vonat, mely végigkanyarog az esőerdőn egészen a híres Kuranda faluig. Ez a varázslatos utazási vad tájakon repít át bennünket. Látogatást teszünk a Pamagirri bennszülötteknél is. Különleges BBQ ebédben lehet részünk. Függővasúttal utazunk Kurandaból Smithfieldbe. A függővasút 7.5 km hosszan ível át az esőerdő felett, míg a magasban utazunk, tanulmányozhatjuk a világ botanikailag legkülönlegesebb területét. Az utazás kb. 90 percig tart Smithfieldbe, érkezés után transzfer Cairnsbe, a szállodába.

10 nap: Egész napos kirándulás a Great Barrier Reefre – a világörökség részét képező Nagy Korall Zátonyokra, ahol megismerkedhetünk a tengeri élet mágiájával. Utazás Catamaránnal a Marine World platformhoz. Snorkelingezés és ismerkedés a tengeri élővilággal, üvegfenekű csónakkirándulás, stb. Ebédet a program tartalmaz.

11 nap: Szabad program Cairnsben.

12 nap: Transzfer a repülőtérre. Érkezés Aucklandbe, transzfer a szállodába. Aucklandet a “vitorlák városának” is nevezik. Egy keskeny földnyelven fekszik, kikötői a Csendes-óceán és a Tasman-tenger felé nyílnak. Auckland a világ legnagyobb polinéz városa.

13 nap: Reggeli után városnézésre indulunk. Megtapasztalhatjuk, hogy miért Auckland az egyik legélhetőbb város a világon. A városnézés során felkeressük a legfontosabb nevezetességeket: a híres Queen Streetet, a vibráló Ponsonby Village-t, Viaduct Harbourt, a város legrégibb és legnagyobb parkját, az Auckland Domaint, majd a Parnell Village következik, ahol a régi házak trendi bevásárló központtá alakultak.

A városnézés után a Waitomo barlangokhoz utazunk. Vezetett túra a barlangban. A világon egyedülálló világító kukacok ezrei (Arachnocampa luminosa) szinte nappali fényt varázsolnak a barlangban.

Majd Rotorua felé haladunk. Rotorua fő vonzereje a geotermikus aktivitás, a gejzírek, hőforrások és más utóvulkáni jelenségek. Rotorua és a környező tavak a világon az egyik legjobb pisztráng horgász hely. Lehetőség van megismerkedni a maorik kultúrájával.

14 nap: A Rainbow forrásoknál megfigyelhetjük a kiwi madarakat. A kirándulás során megfigyelhetjük a kiwi madarak fejlődését, mielőtt visszaengedik őket a természetes közegükbe. A Kiwi Encounter Új-Zéland legnagyobb és legsikeresebben működő kiwi-mentő centruma, 1995 óta több mint 1350 tojást mentettek meg. Később felkeressük a Wai o Tapu Thermal Parkot. A park Új-Zéland legszínesebb geotermikus látnivalója.

Tamaki Maori falu felkeresésével zárjuk a mai programunkat. Ismerkedünk a maori kultúrával, táncbemutatót is láthatunk, autentikus Hangi shown is részt veszünk.

15 nap: Reggeli. Transzfer a reptérre, és repülés Christchurchbe.

Gyakran nevezik Christchurchot, a Kertek Városának, mivel rengeteg óriási fa, park és kert található itt. Legjelentősebb a város szívében elhelyezkedő Hagley Park. A város sík vidékével, valamint a körülötte elterülő Canterbury Síksággal, nagy kontrasztot alkotnak a délre található Port Hills csúcsai. Érkezés után transzfer a szállodába. Városnézés. A városnézés során megnézhetjük a legszebb kerteket, a történelmi és a modern épületeket. Látogatást teszünk a Mona Vale kerteknél, a Canterbury Egyetemnél, az Avon folyónál és a Hagley Parknál. Gyönyörködhetünk a Canterbury Síkságra, Southern Alpsra és a Christchurchre nyíló kilátásban

16 nap: Reggeli. Szabad program. Transzfer a reptérre és repülés Bécsbe.

17 nap: Hazaérkezés.

 

Utazás időpontja: 2018. január 16. – február 06.

 

Részvételi díj: 2.179.900 Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • nemzetközi és belföldi repülőjegyek, reptéri illetékekkel együtt
  • szállások középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
  • a leírásban felsorolt programok
  • félpanziós ellátás Ausztráliában, reggelis ellátás Új-Zélandon
  • magyar nyelvű idegenvezetés

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • félpanziós ellátás Új-Zélandon
  • betegség-, baleset-, poggyász és útlemondási biztosítás
  • Személyes kiadások
  • Borravalók