Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Ausztrália, Új-Zéland

Körutazás Ausztráliában és Új-Zélandon

Csoportos utazás 19 nap/16 éjszaka

                Tervezett program magyar idegenvezetéssel:

1. nap / Febr. 25. – Budapest/Bécs - Dubai

Utazás Dubai-ba. Érkezés a késő esti órákban. Átszállás a tranzit területén a következő, Sydney felé tartó járatra.

 

2. nap / Febr. 26. – Dubai - Sydney

Indulás közvetlen járattal Sydney-be. Érkezés a késő esti órákban. Útlevélkezelés és a csomagok felvételét követően transzfer a szállodába. Szobák átvétele.

 

3. nap / Febr. 27. – Sydney – Ayers Rock (Uluru) (Reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Privát transzfer a repülőtérre, majd közvetlen járattal utazás a kontinens szívébe, Ayers Rock-ba. Csomagok felvétele után transzfer a hotelhez, szobák átvétele. Délután kirándulás az Olgas hasékhoz (Kata Tjuta), majd finom borral vagy narancs lével a kézben megcsodálhatjuk a naplementét. Az italokhoz kis falatkákat is biztosítunk. A naplemente után transzfer vissza a szállodához. Szállás.

 

4. nap / Febr. 28. – Ayers Rock (Uluru) – Cairns (Reggeli)

Hajnali kelést követően transzfer a Vörös Sziklához (Uluru), és tanúi lehetünk, ahogyan felkelő nap sugarai befestik narancssárgára a nagy monolit sziklát. Kis reggeli falatokról, vízről és narancsléről ismét gondoskodunk. Ezt követően felfedezzük a környéket, megnézzük a látogatható barlangokat, megismerkedünk az őslakoson szent helyének történelmével. Utazás vissza a szállodába reggelizni.

Ezt követően szabad időtöltés, majd transzfer a repülőtérre. Utazás közvetlen járattal Cairns-be. Csomagfelvétel után transzfer a szállodához. Szobák elfoglalása. Szállás.

5. nap / Már. 01. – Cairns – Nagy Korallzátony (Reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Egész napos hajókirándulás a Green-szigetre, a Nagy-Korallzátony legközelebbi szigetére. Egy közel 45 perces katamrán túra után érkezés a csodálatos Green-szigetre, ahol egy felejthetetlen napot töltünk. A sziget mellett lévő vízi-állomásról indulva részt lehet venni fél-tengeralattjáró túrán a korallokhoz, vagy a bátrabbak kipróbálhatják a „pipás búvárkodást” is. Akik nem szeretnének időt szentelni a búvárkodásra, azok kisétálhatnak a szigetre és felfedezhetik minden szegletét. A túra tartalmazza a transzfert a kikötő és a hotel között oda-vissza, a reggeli teát vagy kávét indulás előtt kis sütivel, két órás tartózkodást a Green-szigeten, 3 órás tartózkodást a vízi-állomáson, a „pipás búvár” felszerelést, svédasztalos ebédet, a fél-tengeralattjáró használatát, a víz alatti kilátó használatát illetve a délutáni tea és kávét.

6. nap / Már. 02. – Cairns – Kuranda – Sydney (Reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után elindulunk a Kuranda-faluhoz. Transzfer a Kuranda Scenic Train vonatállomáshoz, majd következik egy látványos másfélórás vonatozás 15 alagúton és 40 hídon át. Egy rövid időre a vonat meg is áll, hogy a Barron-folyó vízesését alaposan megcsodálhassuk. Megérkezünk a Kuranda-faluba, ahol szabad időtöltés. Innen egy 40 perces égi-gondola utazás következik az esőerdő felett, ami egy igazán egyedülálló élményminden látogatónak.

Ahogy leérkeztünk, látogatása Tjapukai Cultural Thema Park-ba svédasztalos ebéddel. A látogatás magába foglalja a didgeridoo bemutatót, a fegyver bemutatót, tánc bemutatót, mesélnek a helyi őslakosok az aboriginálok ételeiről és gyógynövényeikről és ki lehet próbálni a dárdát és a bumerángot.

Délután transzfer a repülőtérre és utazás a közvetlen járattal Sydney-be. Csomagok felvétele, majd saját bérautóval transzfer a szállodához. Szobák átvétele. Szállás.

7. nap / Már. 03. – Sydney – Kék-hegyek (Reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Egész napos kirándulás a Kék-hegyekhez. Első megállónk az Olimpia város, majd érkezés a Featherdale Wildlife Park-hoz, ahol közelről megismerkedhetünk Ausztrália őshonos állataival: koala, wombat, kenguru, emu, stb). A Kék-hegyek Nemzeti Parkban tett látogatásunk során az alábbi programok várnak ránk: Három Nővér Sziklaformáció megtekintése, látogatás a Waradah Aboriginal Központba, ahol egy 15 perces táncbemutatóval kedveskednek a helyiek, látogatás a Katoomba vízeséshez, A Scenic World területén kipróbálhatjuk a panoráma vasutat, a függőkabint vagy a gyaloghidat illetve egy finom, háromfogásos ebéd vár ránk a Kék-hegyek Nemzeti Park területén lévő Wentworth Falls Country Club-ban. 

Késő délután transzfer vissza Sydney-be. Szállás.

8. nap / Már. 04. – Sydney – Christchurch (Reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Egész napos városnézés Sydney-ben. A belvárosban megnézzük a leghíresebb épületeket, pontokat, mint a Városháza, St. Andrews Katedrális, St. Mary Katedrális, Hyde Park, Rock városrész, Darling Harbour, Harbour-híd, majd a külső tengerparti részekhez is kilátogatunk (Bondi Beach). Délben felszállunk a Majestic Cruise hajó fedélzetére, egy finom ebéd elfogyasztása mellett megismerhetjük Sydney másik arcát is, az öböl felől.

A hajókirándulás után utazás a repülőtérre, és közvetlen járatával utazás Új-Zélandra, Christchurch városába. Érkezés Christchurch nemzetközi repülőterére. Útlevélkezelés és a csomagok felvétele után saját bérautóval transzfer a szállodához. Szobák átvétele. Szállás.

 

9. nap / Már. 05. – Christchurch (reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

A délelőtt folyamán részt veszünk egy két és fél órás városnézésen Christchurch-ben. A túra során ellátogatunk az Avon folyóhoz, a Botanikus kerthez, valamint megtekintjük a város néhány jellegzetes épületét, műemlékét. Majd elhagyjuk a várost, és egy rövid látogatása megállunk a Mona Vale Farmon. Folytatjuk az utunkat a Cashmere dombokhoz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, a Lyttelton-öbölre, a Canterbury síkságra és ha az idő engedi, akkor háttérben a fenséges Déli Alpokra is.

Ezután utazás tovább a hegyeken keresztül, az Arthur-hágon át Greymouth városáig. Útközben a hegyek között garantált a fantasztikus látvány. Késő délután érkezés a szállodához, szobák átvétele. Szállás.

10. nap / Már. 06. – Christchurch – Punakaiki – Franz Josef (reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Délelőtt utazás Punakaiki-be. Az itt található, közel 30 millió éves Palacsinta Sziklák és Kürtők évente nagyon sok látogatót vonzanak a világ össze tájáról, hiszen a különleges palacsinta rétegek, melyek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak igen különleges látványt nyújtanak. Egy közel 20 perces séta után visszaszállunk a buszra, és utazás Franz Josef gleccserhez. Egy közel 4 órás utazás vár ránk.

Érkezés után szobák átvétele, szállás.

Fakultatív programjavaslat:

.) Franz Josef Gleccser túra helyi, angol nyelvű kísérővel (3 óra)

.) Franz Josef Helikopter túra (30 perc)

 

11. nap / Már. 07. – Franz Josef - Queenstown (reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után egy rövid sétát teszünk a Fox gleccserhez (a terminálig), majd látogatás a Matheson-tóhoz. Rövid gyönyörködés után indulás tovább a Nyugati-Part esőerdein át az ország egyik legszebb és legváltozatosabb nemzeti parkjához, a Westland Nemzeti Parkba. Az örökzöld esőerdő közepén fekvő Moeraki-tónál megállunk egy órára, hogy egy könnyű sétát tegyünk a környék erdőiben. Ezután folytatjuk tovább utunkat Munro Beach-hez, ahol a Tasmán-tenger mossa a partot nagy morajlással. A Haast-hágón keresztül átszeljük a Déli-Alpokat, majd belépünk a Mount Aspiring Nemzeti Park területére. Külön megállunk a Wanaka-tónál és Arrotown-ban, a korabeli aranymosók lakóhelyénél. Kora estére megérkezünk a Queenstown-ba. Szobák átvétele. Szállás.

12. nap / Már. 08. – Queenstown – Milford Sound – Te Anau (reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után saját buszunkkal  egy közel 5 órás utazás következik a Milford Sound fjordhoz. Az utazás elején a Wakatipu-tó mentén visz az utunk, majd számos farm mellett haladunk el, majd hatalmas bükk erdőkön keresztül, a Homer alagúton túloldalán megérkezünk a Milford Sound fjordhoz.

Felszállunk egy kiránduló hajó fedélzetére, ahol egy közel másfél órás hajóút során megcsodálhatjuk a fjord környezetét: A Mitre Peak csúcsot, a Pembroke gleccsert. A fedélzetről nagyon jól megfigyelhetjük a fjord állatvilágát is. Egy finom svédasztalos ebéd gondoskodik a kulináris élményekről. A hajókirándulás után visszatérés a Fjordland Nmezeti Park bejáratához, a festői Te Anau városkába. Szobák elfoglalása. Szállás.

 

13. nap / Már. 09. – Te Anau – Doubtful Sound  (reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után transzfer a Manapouri-tó partján lévő kikötőhöz. Innen indul az egész napos kirándulásunk a titokzatos Doubtful Sound fjordhoz. Egy hajótúrával kezdünk, keresztül a kristálytiszta vizű Manapouri-tavon. Érkezés a túl oldalon West Arm-ba, majd innen autóbusszal folytatjuk az utunkat. Az „alpesi” Wilmot-hágon keresztül belépünk a Fjordland Nemzeti Park legérintetlenebb esőerdeibe. Miután elérkeztünk a fjord partjához, ismét hajóra szállunk, egy 31 méteres vitorlás katamaránra és egy három órás „expedíció” következik a Doubtful Sound fjord vizein. Az utazás során csodálatos vízeséseket, esőerdőket, hatalmas hegyeket láthatunk, és megismerhetjük a fjord élővilágát is, mint a palackorrú delfinek, fókák és pingvinek. A sok élmény biztos mindenkit éhessé tesz majd, ezért piknik ebédről is gondoskodnak majd a fedélzeten. Kikötünk, majd transzfer vissza Te Anau-ba.

14. nap / Már. 10. – Te Anau – Queenstown - Auckland (reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után utazás vissza Queenstown-ba. Új-Zéland egyik legszebb fekvésű városától úgy búcsúzunk, hogy felmegyünk a Skyline Gondola-val az egyik hegy csúcsára, ahonnan igazán fantasztikus látvány tárul elénk a városról és környékéről. Ezt követően saját kisbusszal transzfer a repülőtérre. Utazás menetrendszerinti járattal Auckland-be. Csomagfelvétel után saját kisbusszal transzfer a szállodához. Útközben tartunk egy rövid városnézést a „Vitorlák Városában”, majd végezetül fellátogatunk a Sky Tower kilátójába. Szobák elfoglalása, szállás.

 

15. nap / Már. 11. – Auckland – Waitomo barlang - Rotorua (reggeli, vacsora)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után indulás Rotorua felé. Útközben megállunk a Waitomo-barlangnál, ahol megismerhetjük a világon egyedülálló „parázsféreg” populáció életét. Utazás tovább Rotorua városába. Érkezés a késő délutáni órákban. Szobák átvétele. Ezen az estén egy igen különleges élményben lehet részünk: részt veszünk egy előadáson, melynek során megismerhetjük az új-zélandi őslakoson zenéjét, történelmét és kultúráját autentikus környezetben, majd egy igazi maori ’lakoma” következik, a hangi. A program végeztével transzfer vissza a szállodához. Szállás.

 

16. nap / Már. 12. – Rotorua – Auckland - Melbourne (reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Reggeli után egy közel 1 órás látogatást teszünk a Te Puia Termál völgyben, ahol közelről megismerhetjük a város különleges termáltevékenységét. Majd elindulunk vissza Auckland felé és egy közel 4 órás utazás után érkezés a repülőtérre.

Indulás menetrendszerinti járattal Melbourne felé. Érkezés után csomagok felvétele, majd saját kisbusszal transzfer a szállodához, szobák átvétele. Szállás.

 

17. nap / Már. 13. – Melbourne – Great Ocean Road (reggeli, ebéd)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Egész napos kirándulás a Great Ocean Road-hoz (Nagy Óceáni Út). Melbourne-től nyugatra az 1920-as években építettek egy közel 200 km hosszú tengerparti panoráma utat, melyet végig autózva gyönyörű tájakat, látványos tengeri öblöket, hangulatos üdülővárosokat láthatunk. Az út egy szakasza az Otway Nemzeti Parkon vezet keresztül, amely egy mérsékelt égövi esőerdő. Az utazás csúcspontját a „Tizenkét Apostol” nevü, hatalmas part menti sziklatömbök jelentik, melyek több mint 60 méter magasra emelkednek ki az óceánból. Napközben egy finom, háromfogásos ebédet is elfogyasztunk az Apollo Bay Hotel-ben.

 

18. nap / Már. 14. – Melbourne – Dubai (reggeli)

Svédasztalos reggeli a szállodában.

Délelőtt városnézés Melbourne-ben. A túra főbb állomásai: Royal Exhibition Building, Szent Patrick Katedrális, Fitzroy Gardens (belépővel Ausztrália legrégebbi épületébe, a Cook’s Cottage-be), Federation-tér, Botanikus kert és a Forma 1-nek otthont adó Albert Park. A program végén felmegyünk az Eureka toronyba, a város legmagasabb felhőkarcolójába.

 

Délután transzfer a repülőtérre. Utazás menetrendszerinti járattal Dubaiba.

19. nap / Már. 15. – Dubai – Budapest/Bécs

Érkezés a hajnali órákban. Átszállás után indulás tovább a hazaúti járattal.

Ajánlott szállodák

Város

Hotel

Sydney

Parkroyal Darling Harbour

Ayers Rock

Desert Gardens Hotel

Cairns

Pacific International Hotel

Melbourne

Vibe Savoy Hotel Melbourne

Christchurch

Novotel Hotel Christchurch

Greymouth

The Ashley Hotel Greymouth

Franz Josef Glacier

Scenic Hotel Franz Josef

 (Douglas Wing)

Queenstown

Millenium Hotel Queenstown

Te Anau

Distinction Te Anau Hotel & Villas

Auckland

Sky City Hotel Auckland

Rotorua

Millenium Hotel Rotorua

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!