Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Bali utazás

Bali az istenek szigete

 

Mindenhol ezt lehet hallani és olvasni Baliról. Megnyugtatom, ez igaz! 

Bali elsősorban a tengerpartjáról híres. A kedvező ár, a gyönyörű szállodák miatt választják úti célul. Miután megérkezünk a szigetre, elfoglaljuk a szállodát és részt veszünk a programokon, akkor tudatosul bennünk, hogy a mi világunk és a balinéz emberek világa teljesen különböző, mégis irigylésre méltó.

 

Balira érkezéskor megcsapja arcunkat a kellemes, trópusi levegő, érezzük a tenger illatát, a zöld pálmafák suhogását. Az emberek kedvessége, udvariassága számunkra egy kicsit furcsa. Hisz nem vagyunk ehhez hozzászokva! Kedvesség, mosoly, szegénység és luxus. Ez amit először megérzünk.

Önnel is előfordult már, hogy zavarban volt, mikor egy étteremben a pincér kihúzta a széket és hellyel kínálta? Vagy mikor az autó ajtaját kinyitották Ön előtt és besegítették? Sorolhatnám azokat a megtisztelő figyelmességeket, amivel mi itt Magyarországon, a rohanó hétköznapokban megfeledkezünk. Ezek az apróságok a balinéz embereknek természetesek, belőlük szívből jön a kedvesség, a vendégszeretet, a figyelmesség. Nem is gondolnánk, hogy ezek az apró dolgok hogyan befolyásolják a pihenéssel töltött időnket?

Nem beszélve a szállodákról. Balira utazás alkalmával nehéz kiválasztani a szállodát. Képek alapján döntünk. Rengeteg szálloda, gyönyörű képek. Melyiket is válasszuk! Azt feltétlenül tudni kell, hogy a trópusi szállodát miben különböznek az európaiaktól.

Mindegyikben benne van az adott ország, a környezet érzése. Míg Európában egy Hilton Hotel több emeletes, modern, komoly személyzettel és öltönyös úriemberekkel van tele, addig Balin a Hilton szálloda gyönyörű zöld kerttel, gyíkokkal és halakkal teli tóval, kedves, mosolygós, viccelődő személyzettel, nyitott teraszokkal és lobbyval várja a Balira utazó vendégeket. Érződik az atmoszféra, a nyugalom, a természet és isten közelsége.

A programok során pedig megismerjük az itt élő emberek vendégszeretetét, egyszerűségét, szegénységét és az Isten imádatát.

Talán Bali az egyetlen hely a világon, ahol Isten dicsérete éjjel-nappal látható az utcán. A balinéz hindu világ tele van istentiszteletekkel, Istennek tett felajánlásokkal. Itt mindent megáldanak. Itt szinte 500 méterenként van egy-egy templom. Szinte minden házban építettek egy kis imahelyet, ahol reggel, délben és este is áldoznak a Teremtőnek. Ez a tudat, az Isteni szeretet kedvességet, nyugalmat és barátságot sugall az emberekből.

A balinéz nagyon szegények, így minden egyes fillért megáldanak és őszintén örülnek neki. Ne sajnálják az 1 dollárost a helyi sofőrtől vagy idegenvezetőtől, nekik ez hatalmas érték.

Ön hova szeret inkább utazni? Olyan helyre ahol heringként érzi magát egy zsúfolt tengerparton és nem hall mást csak magyar szavakat vagy ugyan ezért a pénzért inkább tölti a pihenését semmihez nem hasonlítható környezetben és feltöltődve, kicserélve érkezne haza?

Régóta keres egy ilyen helyet? Megtalálta!

Bali utazását megszervezzük.

Mivel tudunk mi többet nyújtani? Személyes tapasztalatok alapján állítjuk össze utazását, ajánljuk a szállodát és a programokat. Ellátjuk tanácsokkal, információkkal.

Álmodja meg nyaralását, mi megszervezzük Önnek!

Töltött már el 12 éjszakát szállodában, reggelivel, 5 programmal 85.000 Ft-ért, azaz napi kb.7.000 Ft-ért?

Mivel nagy verseny van a légitársaságok piacán, akciós repülőjegy Balira folyamatosan találhatók a légitársaságok palettáin.

Utazzon velünk és fedezze fel Bali szigetét! 7 éjszakás csomagár 226.900 Ft/fő + repülőtéri illeték, 12 éjszakás csomagár 254.900 Ft/fő + repülőtéri illeték. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, szállást 7 ill 12 éjszakára, reggelit, programokat, transzfert!

Bali akció

 

Baliról bővebben:

A majdnem 3700 szigetből álló Indonézia (Indonéz Köztársaság) mintegy hidat képez Ázsia és Ausztrália között. Az ország talán egyik legjellemzőbb vonása, hogy igen sok kultúra találkozik a szigetei alkotta térségben: Indonéziában 200-300 etnikai csoportot tartanak számon.

Indonézia szigetei 8 millió km˛ kiterjedésű tengerrészen szóródnak szét az Indiai-óceán és a Csendes-óceán választóvonalában. A legnagyobb szigetek: Jáva (itt találjuk a fővárost, Jakartát is), Szumátra, Borneó és Celebesz. A szigetvilág nagy részét hegyláncok hálózzák be, jelentős a vulkanikus működés. A hegyvonulatokat változó szélességű parti síkságok övezik. A part menti sávokban mocsaras erdőkkel, beljebb tipikus trópusi esőerdőkkel találkozhatunk, melyek roppant fajgazdagságuknál fogva is igen értékes természetes élőhelyeket képeznek. A terület időjárásában egyenlítői fekvésénél fogva a trópusi monszun a meghatározó: a hőmérséklet az év egészében magas, és sok a csapadék.

Bali az Indonéz szigetvilág legkedveltebb és egyik legszebb úti célja. Csodálatos trópusi növényzettel borított hegyek, fekete, sárga vagy éppen fehér homokos tengerparti öblök, barátságos és vendégszerető helyiek. A sziget nem csak a kiváló üdülési lehetőségeket kínáló színvonalas szállodákról, a hindu vallású helybéliek számos kulturális és vallási emlékéről, templomáról híres. A varázslatos tengerparti nyaralás alatt számos a kirándulási lehetőség, a helyi piacokon és kézműves falvakban tett látogatások és a számtalan, aktív pihenést ígérő sportolási lehetőség tömegével vonzza erre a szigetre a látogatókat.

Tengerpartjai:

Kuta - Az egymásba olvadó Tuban-Kuta-Legian-Seminyak üdülőkörzet Bali déli részének nyugati partvonalán terül el. Az általában csak Kutaként emlegetett, kb. 7 km hosszú tengerparti sáv azoknak jelent nagy élményt, akik egy-két hetes szabadságuk alatt nem vágynak másra, csak napfényre, homokfövenyre és a tengerre. Kuta mottója is ez: sun, sand and sea. A 60-as évek ausztrál hippijei voltak az elsők, akik nagyobb csoportokban érkeztek a paradicsomi helyre, útban hazafelé Indiából, az 1970-es évek közepétől aztán egyre-másra épültek az új szálláshelyek és hotelek, majd az északi Legian strandja is fejlődni kezdett, s végül a két település teljesen összeolvadt. Ma már az északi Seminyak és a déli Tuban, Bali repülőterének tágabb környezete is szerves részét képezi az üdülőparadicsomnak. Az igencsak színes képet mutató nyaralóhely legjellemzőbb figurái ma a szünidejüket töltő ausztrál srácok és lányok, akik tucatjával száguldoznak szörfdeszkáikkal a másfél-kétméteres hullámok taraján. A másik nagy csoport, akik manapság Kutát és Legiant ellepik, a japán fiatalok. Utóbbiak azonban már nem a fényképezőgépekkel teleaggatott, európaiakat megmosolyogtató típus, hanem az új generáció tagjai, akik napbarnítottan, festett hajjal és tetoválásokkal tarkítva szelik a habokat az ausztrálok mellett. A Ngurah Rai reptértől 4 km-re fekvő Kuta két főutcája a tengerpartra tartó, majd azzal párhuzamosan futó Jl. Pantai Kuta és a parttal szintén párhuzamos Jl. Legian, ahol butikok és bárok váltogatják egymást.

Sanur - A balinéz üdülőfalvak úttörője Sanur volt. A kis halászfalut az 1930-as években fedezték fel a Balin alkotó nyugati művészek, és a sziget idegenből jött szerelmesei: a mexikói festő, Miguel Covarrubias, Dr. Jack Mershon és koreográfus felesége, Katharane, Vicki Baum író, Jane Belo amerikai antropológus és Neuhaus, a műkereskedő. Az egyre-másra épülő tengerparti házak később már olyan világhírességeket is vendégül láttak, mint Charlie Chaplin, Barbara Hutton, Doris Duke vagy Harold Nicholson. Itt található a sziget történelmének egy korai hírmondója is: az a 914-ben született kőoszlop, melynek óbalinéz és szanszkrit felirata Szrí Keszári Varmadéva király balinéz uralkodásáról tanúskodik. Az üdülőfalu déli részén, a Pura Belanjong templomban őrzött ereklye azt meséli el, hogyan terjesztette el a király a Jáváról hozott mahájána buddhizmus tanait a szigetlakók között. A sanuri strand a Pura Belanjongtól délre fekvő Surya Hoteltől tart a japánok háborús jóvátételéből épült, északi Bali Beach Hotelig.

 

Nusa Dua, Benoa - Bali legdélibb nyúlványának keleti csücskében fekszik Nusa Dua és Tanjung Benoa, a luxusszállodák helyszínéül kiszemelt üdülőkörzetek. Az indonéz kormány – Kuta nyüzsgésének ellensúlyozására – a 70-es években készíttette el a luxushotelekkel tarkított zöldövezet kiépítésének tervét. Az első szállodát, a Bualu Clubot 1979-ben adták át, s azóta a legnagyobbak, a Hilton, a Hyatt, a Putri Bali, a Grand Mirage vagy a Sheraton mellett még tucatnyi más 4 és 5 csillagos hotel épült fel a gyönyörű parkokkal tűzdelt partszakaszon. A tervezők azonban a legdrágább beruházások során is szem előtt tartották a szigetnek azt a hagyományát, miszerint egyik épület sem nyúlhat túl a legmagasabb pálmafák csúcsán. A Nusa Duától északra kinyúló Tanjung Benoa valaha Badung királyságának kereskedelmi kikötője volt, amiről a tradicionális kereskedőcsoportok két kegyhelye, egy kínai templom és egy bugisz mecset is tanúskodik a faluban. A nusa duai és benoai terület előnye – elszigeteltebb jellegéből adódóan – a nagy közbiztonság, a luxuskörnyezet, valamint a csendes, gondozott parkok. Kissé talán túlságosan is nyugodt a hely, ezért a “pörgősebbek” közül sokan Kután töltik az estéiket, mely taxival 15-20 perc alatt, olcsón elérhető.

Fôváros: Jakarta.

Hivatalos nyelv: bahasza indonéz. Beszélt idegen nyelvek a jávai, az angol és a holland.

Diplomáciai képviselet: Jakarta Nagykövetség Cím: Jl. Rasuna Said KAV. X/3, Kuningan, Jakarta 12950, Előhívó: (62)(21), Telefon: 520-34-59, Ügyelet: (62) 815-929 42-88, csak munkaidőben: 520-34-60, E-mail: huembjkt@telkom.net, Honlap: www.kormany.hu/hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium. Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Dr. Busztin György

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár vízum birtokában utazhat be Indonézia területére. A vízumot megérkezéskor, a repülőtéren lehet igényelni. A 7 napos érvényességű vízum illetéke 10 USD, a 30 napig érvényes vízumé 25 USD. Az útlevélnek a beutazáskor még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Idôeltolódás +6 és +8 óra között (Bali +6 óra).

Éghajlat: az egyenlítő közelsége miatt a hőmérséklet állandóan 30 °C körüli. Az évnek ebben az időszakában trópusi eső előfordulhat.

Esős évszakban mindennapi esőzések előfordulnak, az utcákat pillanatok alatt elönti a víz, de amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan megy.

Denpasar (Bali)

 dec.

 jan.

  febr.

 márc.

ápr. 

 Nappali max.

 31°C

 30°C

 30°C

 31°C

 31°C

 Éjszakai min.

 24°C

 24°C

 24°C

 24°C

 24°C

 Víz

 29°C

 29°C

 29°C

 29°C

 29°C

 

Öltözködés: könnyű nyári öltözéket ajánlott magunkkal vinni, napközben sapka, napszemüveg és erős naptej javasolt. Esténként és a reggeli órákban előfordulhat, hogy hűvösre fordul az idő.

Egészségügyi tanácsok: kötelező védőoltás vagy gyógyszer nincs. A csapvíz fogyasztásra nem alkalmas. A gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztás előtt mossuk és hámozzuk meg!

  • Ha valaki tartósan olyan helyre utazik, ahol sok kóbor kutya van, és nem ritka a veszett állatok által okozott harapás, célszerű ún. preexpozíciós oltási sorozatot felvennie. Ilyen országok: Afganisztán, Brazília, Banglades, Bolívia, Kína, Kolumbia, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Haiti, India, Indonézia, Mexikó, Burma (Myanmar), Nepál, Pakisztán, Peru, Fülöp-szigetek, Sri Lanka,Thaiföld, Vietnam, Jemen és számos afrikai ország. Hátizsákos turisták, kerékpárral utazók veszélyeztetettsége magasabb.
  • Az oltási sorozat ideje: 0., 7., 21-28. nap. Az utolsó oltást követő 14. naptól védett.
  • Ezt az oltást csak az OEK vagy a regionális ÁNTSZ által működtetett oltóközpontokban lehet felvenni.
  • Ma a járványügyi hivatal tájékoztatása szerint Balin veszett kutyák kóborolnak, így mindenkinek tanácsoljuk az oltást! Az utazást tanácsoljuk 45 nappal az 1. oltást követően!

Pénznem: indonéz rúpia (IDR), árfolyam: 1 USD = kb. 10.740 IDR. Az ismertebb hitelkártyákat (VISA, EC/MC, Amex) a szállodákban, nagyobb áruházakban elfogadják. A helyi bankok kizárólag a 2000.után kibocsájtott USD bankjegyeket fogadják el, ezért kérünk mindenkit, hogy valutaváltáskor kizárólag az új biztonsági jelekkel ellátott dollárt kérje!

Közlekedés: Balin baloldali közlekedés van. Autóbérlés a nagyobb turistaközpontokban lehetséges, akár sofőrrel is.

Telefon: A mobiltelefonok használhatók. Indonézia hívószáma külföldről: 00-62.

Hálózati feszültség: 127 és 230 V, európai csatlakozó.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!