Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Bodrum

Bodrum

Elhelyezkedés
A Bodrum-félsziget, Törökország egyik igazi gyöngyszeme, az Égei-tenger partján fekszik, megszámlálhatatlan kisebb-nagyobb török és görög szigettel övezve. Erdős hegyvidékek, narancs-, mandarin- és olivaligetek, csodálatosan szép, öblökkel csipkézett tengerpart fogadja az ideérkezőket. A félsziget déli részén fekszik Bodrum, a kedves és mozgalmas kikötőváros, amely az ország egyik legismertebb üdülővárosa. Mediterrán éghajlata, természeti szépségei, történelmi fontossága és csodás tengerpartja méltán tették ismert turisztikai központtá, valamint nemzetközi jachtkikötővé.

Története
Bodrum történelme az ie. XIII. századig nyúlik vissza, amikor még Halikarnasszosznak nevezték. A város fénykorát ie. 377-től élte, amikor Mauszolosz, mint a Perzsa Birodalom helytartója elkezdte a kormányzást. Halála után felesége két görög építészt és négy szobrászt bízott meg, hogy férjének hatalmas síremléket állíttasson. A mauzóleum 1700 éven keresztül állt és az ókorban a világ hét csodája között tartották számon, de sajnos egy földrengés teljesen lerombolta. A 16. századtól egészen az első világháborúig számos nemzet foglalta el, vagy tartotta uralma alatt a félszigetet, többek között a görögök, oroszok, olaszok és franciák. A Bodrum-félsziget napjainkban Törökország egyik legjobban virágzó turisztikai területe.

Látnivalók
Bodrum fő nevezetessége a Szent Péter vár, mely gyönyörű kertjaivel és udvaraival mintegy 30.000 négyzetméteren fekszik. A vár 5 tornyát helyreállították és múzeumok működnek bennük. A vár a város központjában egy földnyelven található, ahonnan csodálatos panoráma tárul a szemünk elé. Az ókori látványosságok közül mindenképpen tekintsük meg a mauzóleum maradványait, amely ma szabadtéri múzeumként működik. Említést érdemel még a 13 ezer férőhelyes ókori színház, amely a főutcán található és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a bodrumi kikötőre, valamint a Mindosz kapu a két monumentális tornyával, amely az ókori Halikarnasszosz egyik bejárata volt.

Szórakozás
A számos étterem, bár, éjszakai klub, diszkó és üzletek sokasága tökéletes nappali és esti kikapcsolódást nyújtanak. Nem feledkezhetünk meg a vár oldalában található bazárról, amely a hét hat napján nyitva tart és ahol kézi festésű ruhákat, kézzel készített emléktárgyakat, szőnyegeket és ezüst ékszereket vásárolhatunk. Egy igazi, hamisítatlan török tea kortyolgatása közben nyugodtan alkudozzunk a helyiekkel! A nyüzsgő éjszakai élet a fiataloknak, a varázslatos kikötő és a jachtklub az idősebb korosztálynak kínál szórakozási lehetőséget.

Strand
A Bodrum környéki üdülőterületeken a strandok megkapták a Kék Zászló minősítést, mely a tengerpartok rendezettségét és tisztaságát járó nemzetközi elismerés. A strandok nagy része homokos, aprókavicsos, némelyik szállodánál egy kiépített stégről lehet a csodálatos türkizkék tengerbe ereszkedni. A Gümbeti-öböl a félsziget egyik legnépszerűbb és leghosszabb homokos tengerparti szakaszával büszkélkedhet. Partja sekély, lassan mélyülő, a víz hőmérséklete kellemesen meleg, a legforróbb napokon hűsítő szellő fúj az öböl bejárata felől, így minden adott, hogy élvezzük a nyaralást. Rengeteg vízisportlehetőség, étterem, bár, kávézó, hajnalig tartó zenés szórakozási lehetőség várja az ideérkezőket, ezért az aktív pihenést kedvelőknek ajánljuk.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!