Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Dél-Amerika utazás

Dél-Amerika

Egy kontinens a nyugati féltekén, a Csendes-óceán és az Atlanti-óceán között. Legnagyobb része a déli félgömbön található. Gyakran Észak-Amerikával együtt Amerikaként említik. Nevét Amerigo Vespucciról kapta, arról az európairól, aki először jött rá arra, hogy Amerika nem India, hanem új kontinens. Dél-Amerikához 12 független ország tartozik + 1 külbirtok. Ezen kívül egy terület európai ország területének része.

Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a. 2005-ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a negyedik legnagyobb kontinens (Ázsia, Afrika és Észak-Amerika után), népessége alapján az ötödik (Ázsia, Afrika, Európa és Észak-Amerika után).

Argentína

Argentína dél-amerikai ország. A Föld nyolcadik legnagyobb állama, közel végighúzódik a fél dél-amerikai kontinensen. Határos Chilével, Uruguay-jal, Paraguay-jal, Brazíliával és Bolíviával.

Dél-Amerika délkeleti részén helyezkedik el. Keletről az Atlanti-óceán, nyugatról Chile, északról Bolívia és Paraguay, északkeleten pedig Brazília és Uruguay határolja.

Beutazási feltételek:

Argentína és Magyarország között 1991. február 5-e óta teljes körű kölcsönös vízummentességi megállapodás van hatályban. Ennek alapján a magánútlevéllel rendelkezők három hónapra turizmus céljából vízummentesen utazhatnak be Argentínába. Érvényes repülőjegy birtokában a rendőrségen további 90 napra kaphatnak hosszabbítást. Munkavállaláshoz, továbbtanuláshoz vízumot kell kérni.

Az Argentínába érkezőknek belépéskor 2 db formanyomtatványt – statisztikai lapot és vámáru-nyilatkozatot – kell kitölteniük. A kétrészes statisztikai lap első felét belépéskor, a másikat távozáskor veszik el. Argentína és Brazília között – Igauazu és Foz határállomásokon – általában nem ellenőrzik az útlevelet. Az utazónak azonban ajánlatos lepecsételtetni útlevelét, mert az országból való távozáskor az útlevelet ellenőrzik. A belépő pecsét hiánya miatt 50 dolláros büntetést rónak ki.

Fontos figyelmeztetés!

Élelmiszerek bevitele – hús töltelékáru, zöldség-gyümölcs stb. – szigorúan tilos. 1999. óta a repülőtereken, közúti határátkelőhelyeken, sőt egyes tartományok belső határain is (!) a hatóságok szúrópróbaszerűen ellenőrzik a rendelkezés betartását.

Hobby-állat bevitele (kutya, macska, madár stb.) az argentin nagykövetségen hitelesített állatorvosi igazolással engedélyezett. Nemzetközi oltási bizonyítvánnyal a kisállatok bevitele akadálymentes.

Védőoltások nem kötelezőek, Argentína északi részébe utazóknak azonban ajánlott a sárgaláz elleni oltás felvétele, és a malária ellenes gyógyszerek beszerzése.

Bolívia (teljes nevén: Bolíviai Többnemzetiségű Állam; spanyolul Estado Plurinacional de Bolivia, kecsuául Wuliwya Suyu, ajmarául Wuliwya Llaqta) ország Dél-Amerikában. Északon és keleten Brazíliával, délen Paraguay-jal és Argentínával, nyugaton Chilével és Peruval határos.

Belvidéki ország, azaz nincs tengerpartja. 1879-ig volt tengeri kijárata a Csendes-óceánra Chile és Peru között, de ezt a területet a chilei kormány erőszakkal elvette, az ott található nitrátlelőhely miatt.

Bolívia a legek országa:

  • a világ legmagasabban fekvő fővárosa: La Paz
  • a világ legmagasabban fekvő hajózható tava: Titicaca-tó
  • a Föld legkiterjedtebb sósivataga: Salar de Uyuni
  • Dél-Amerikában itt a legnagyobb az indián őslakosság aránya (a népesség 55%-a indián)
  • Dél-Amerika legszegényebb országa

Beutazási feltételek:

Turizmus: vízum nem szükséges a 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetére, csak érvényes útlevél. 

Tanulmányi: 60 napos tartózkodásra jogosít, amelyet egy évvel meg lehet hosszabbítani, egészen a tanulmányok befejezéséig, melyet a megyei idegenrendészet engedélyez. Ehhez be kell mutatni az oktatási intézménybe való beiratkozási papírt; erkölcsi bizonyítványt; az adott bolíviai konzulátus által elfogadott orvosi igazolást arról, hogy a vízumkérő nem szenved fertőző betegségben és HIV-ben sem; hitelesített bizonyítványt; megélhetési igazolást. 

Egyéb célú: 30 napra szól, melyet maximum két alkalommal lehet meghosszabbítani. Be kell mutatni: az adott tevékenységet igazoló dokumentumokat (pl. munkaszerződés, művészi, kulturális és művészeti és kulturális tevékenység); oda-vissza repülőjegyet.

Többszöri belépésre jogosító vízum: maximum 180 napos tartózkodásra jogosít, öt évig érvényes, üzleti célú beutazáskor adható. 

Túltartózkodás esetén: az ország elhagyásakor naponta 10 (tíz) boliviano büntetés megfizetése.

A Bolíviában lakóhellyel rendelkező külföldiek az ország elhagyása esetén: a szülők nélkül, illetve csak az egyik szülővel utazó kiskorúak kiutazásához be kell mutatni a Fiatalkorúak Bírósága által kiadott engedélyt.

Általános szabály: a nem spanyol nyelvű okiratokat hivatalos fordítással kell benyújtani. Bővebb felvilágosítást vízum- és egyéb konzuli, valamint a bolíviai jogszabályokkal kapcsolatos ügyekben a bécsi Bolíviai Konzulátus ad.

Kötelező a sárgaláz elleni oltás

Brazília

A Brazil Szövetségi Köztársaság (portugálul: República Federativa do Brasil) Dél- és Latin-Amerika legnépesebb és legnagyobb kiterjedésű országa. Délen Uruguay-jal, délnyugaton Argentínával, Paraguay-jal és Bolíviával, nyugaton Peruval és Kolumbiával, északon Venezuelával, Guyanával, Suriname-mal és Francia Guyanával határos (vagyis kettő kivételével az összes dél-amerikai állammal). Fővárosa 1960-tól az újonnan épített Brazíliaváros (Brasília).

 Beutazási feltételek:

Az érvényes magánútlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Brazíliába, ha tervezett tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot és annak célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása vagy munkavállalás. 
Brazíliai munkavállalással kapcsolatos főbb szabályok
 
Vízum beszerzése

Amennyiben a beutazás időtartama meghaladja a 90 napot, illetve annak célja jövedelemszerző tevékenység folytatása vagy munkavállalás, továbbra is vízum előzetes beszerzésére van szükség, amit Magyarországon a budapesti brazil nagykövetségen lehet kérelmezni. A vízumok kiadásával kapcsolatos kérdésekre a nagykövetség illetékes választ adni.

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 50.
Telefon: 351-0060, 351-0061, 351-0062, 351-0063, 351-0064
Fax: 351-0066
E-mail: embassy@brazil.hu
Honlap: http://www.brazil.hu/ 

Egészségügyi figyelmeztetés!
A brazil közegészségügyi hatóságok az országba történő belépéskor az alább felsorolt latin-amerikai és afrikai országokból érkezőktől megkövetelik, és szigorúan ellenőrzik a sárgaláz elleni oltásról szóló igazolást (sárga könyvet), annak hiányában visszafordítják az utazót, és nem engedik belépni az országba.
Latin-Amerikából: Bolívia, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Peru, Venezuela.
Afrikából: Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Kongó, Gabon, Gambia, Libéria, Szudán, Guinea, Nigéria, Sierra Leone.

Peru

Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országa. Északon Ecuador és Kolumbia, keleten Brazília és Bolívia, délen Chile és nyugaton mintegy 2000 km hosszan a Csendes-óceán határolja. Hajdan az Inka Birodalom központja volt.

Beutazás feltételek:

Turizmus: Vízum nem szükséges a 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetére, csak érvényes útlevél. Ezen időtartam lejártával a perui tartózkodást a Perui Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalban (Dirección Nacional de Migraciones y Naturalización) lehet meghosszabbítani, összesen 3 (három) alkalommal, minden egyes alkalommal 30 (harminc) napra, 26 perui sol + 20 USD alkalmankénti megfizetése ellenében. A turista jogcímet – Peruban tartózkodva - nem lehet más jogcímre átminősíteni.

 
Tanulmányi, munkavállalási, üzleti vagy egyéb célú beutazás: Az érvényes útlevélen, valamint az adott célú tartózkodást igazoló okmányokon (fogadó intézmény által kiadott beiratkozás és megélhetés igazolása; érvényes munkaszerződés; cégbejegyzés; házassági illetve születési anyakönyvi kivonat, stb.) kívül a vízumhoz szükséges egyéb feltételeket pontosan a 25327 sz. Idegenrendészeti Törvény tartalmazza. 


Házasságkötés: Figyelem! Peruban külföldi állampolgár csak perui állampolgárral köthet házasságot, (két külföldi egymással való házasságkötését nem engedélyezik). 

Általános szabály: A nem spanyol nyelvű okiratokat hivatalos fordítással kell benyújtani. Bővebb felvilágosítást vízum- és egyéb konzuli, valamint a perui jogszabályokkal kapcsolatos ügyekben a budapesti Perui Nagykövetség ad.

Kötelező oltásokat nem írnak elő a perui hatóságok.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!