Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Feltételek

   Autóbérlés az USA-ban

Ha utazását tervezi, legyen az közeli vagy egészen távoli cél, az utazási iroda nem csak pénzt, hanem időt is spórolhat Önnek. A legfrissebb információval tudunk szolgálni utazásával és a kedvező árakkal kapcsolatban.

Foglaljon előre!
A szabad kapacitások az év folyamán változnak, ezért ajánlott a tervezett utazás megkezdése előtt, a kiválasztott autót legalább 3 munkanappal lefoglalni.
Fontos tudnivaló: személygépkocsi bérléséhez elengedhetetlen, hogy a bérlő megfeleljen az előzetesen meghatározott feltételeknek (életkor, illetve jogosítvánnyal kapcsolatos követelmények). Azon személy jogosult autóbérlésre, aki 21. életévét betöltötte és minimum 12 hónapnyi vezetői tapasztalattal rendelkezik. (A feltételek a megállapodástól függően eltérhetnek, online foglalás esetén kerülnek meghatározásra.) A legtöbb autókölcsönzőnél, a 21-25 év közötti bérlőknek emelt biztosítási díjat kell fizetniük, illetve korlátozott kategóriákból választhatnak.

A bérelt autó átvétele
Abban az esetben, ha repülőgépe érkezési idejét megadja, autóját a leszállástól számított maximum 2 óráig tartják fent. Ellenkező esetben a bérautó a helyi telephely nyitva tartásáig vehető át (de maximum 2 óráig).

Átvételnél
Az autó átvétele során a bérlő köteles felmutatni egy, a nevére kiállított nemzetközi hitelkártyát, érvényes nemzeti és nemzetközi jogosítványát, útlevelét, valamint az előzetesen elkészített vouchert.
A hitelkártya garanciát jelent a bérelt autó időben és kifogástalan állapotban való visszaszolgáltatására. Pénzbeli foglalót nem fogadnak el! A deposit összege átalában 100 USD/hét, melxy összeget zárolnak a hitelkártyáról.
A szerződés megkötésekor bérleti megállapodást köt a bérlő és a bérbe adó, amelynek célja, annak biztosítása, hogy a bérbevevő minden, a bérbeadó által előzetesen meghatározott feltételnek megfelel (a feltételek a foglaláskor kerülnek meghatározásra). A bérlő aláírásával igazolja a szerződésben foglaltak valódiságát, mely utólagosan nem vonható vissza.
A gépkocsi átvételekor további biztosítási módozatokat és egyéb szolgáltatásokat ismerhet meg, melyeket nem tartalmaz az előzetesen kiállított és kifizetett voucher. Kiegészítő biztosítások és szolgáltatások vásárlása esetén, azok díján felül, a törvény által előírt általános forgalmi adót is meg kell fizetni.

Amikor nem csak egy személy vezet
A bérelt autó vezetője mellett az átvételkor jelen kell lennie annak, vagy azoknak a személyeknek, akik a gépjárművet vezetni fogják. Ezen személyeknek meg kell felelniük a bérlési feltételeknek. Személyes adataik bérleti szerződésbe foglalása, valamint érvényes jogosítvány és útlevél bemutatása után lehetőség nyílik arra, hogy a gépkocsit többen is vezethessék. Gold csomagoknál van lehetősgl további sofőr feltüntetésére.
Több vezető személy esetén különdíjat kell fizetni, mely díj felvevőhelyenként változó. A kiegészítő díjak a foglaláskor megtekinthetők. 

A bérelt autó
Szánjon rá néhány percet, hogy megismerkedjen bérelt autója sajátosságaival, különösen a biztonsági berendezésekkel (vészjelző berendezések, ablaktörlő, pótkerék, biztonsági övek és ajtózárak). Minden autó automata sebességváltós, maximum 2-3 éves.
Szükséges a gépkocsi típusához megfelelő benzintípust feljegyezni (ólmozott, ólommentes benzin vagy dízel), és csak az előírt fajtával tankolni. Nem megfelelő típusú üzemanyag tankolásából eredő károkat, illetve ez által okozott károk javítási költségeit a bérbeadó a bérlőre terheli.
Mielőtt a telephelyről elindulna győződjön meg arról, hogy autója tankja tele van-e. Ha nem tele tankkal veszi át autóját, kérjük jegyeztesse fel észrevételét a bérbe adóval a bérleti szerződésre. Az autót szintén tele tankkal kell leadni. Bármilyen sérülést, illetve karcolást rá kell vezetni az eredeti, autó kiadását igazoló okmányra is (biztosítási okokból).

Utazás alatt

KRESZ
A sebességkorlátozás, parkolás és más forgalmi szabályozások országonként eltérhetnek. Kísérje figyelemmel a különböző közlekedési táblákat és tartsa be előírásaikat. A kötelezően fizetendő büntetések általában igen magas összegűek. Abban az esetben sem lehet kibújni a fizetés terhe alól, ha a bérlő elhagyja az adott országot, ekkor ugyanis a fizetési kötelezettséget továbbítják a bérlő címére. 

Parkolás esetén győződjön meg arról, hogy bérelt autóját megfelelő helyen állítja le (őrzött parkoló). Személyes csomagját semmilyen esetre se hagyja autójában felügyelet nélkül.

Balesetek esetén

Minden cég saját, éjjel-nappal nyitva tartó, vészhelyzet esetén hívható szerviz szolgáltatást működtet. Ha bármikor segítségre van szüksége, hívja a bérleti szerződésen, vagy a szélvédőn feltüntettet számot, és kövesse utasításaikat.
Baleset, vagy lopás esetén azonnal értesítse a bérbeadó helyi képviselőjét és a rendőrséget, a helyszínelést követően, pedig őrizze meg a rendőrségi jegyzőkönyv egy példányát. Ezt követően jegyzőkönyv kerül kiállításra a bérbevevő és a bérbeadó helyi képviselője között (biztosítási okokból).

Más országba történő belépés
Bérelt autóval más (a bérlés helyétől eltérő) országba való utazás engedélyezése és feltételei szolgáltatóként, illetve országonként eltérhetnek. Főként a kelet-európai államokba, Olaszországba, Nagy-Britanniába, Írországba, Mexikóba, stb. való belépés jelenthet problémát, esetenként előzetes visszaigazolásra, illetve további díjak megfizetésére is szükség lehet. A bérbeadónak joga van ezeken felül más követelményeket is támasztani. A feltételek a foglaláskor valamennyi célállomásnál megtalálhatók.

A bérelt autó leadása
Ügyeljen arra, hogy gépkocsiját a szerződésben kikötött határidőn belül visszaszolgáltassa, más esetben pótdíj fizetése kötelező. Egy bérlési nap 24 órának felel meg, késés esetén, minden megkezdett nap után további egy nap késedelmi díj fizetendő a szolgáltató helyi díjaitól, biztosítástól és egyéb költségektől függően kerül meghatározásra.
Fontos megjegyezni, hogy az autót a szerződésben meghatározott leadási telephelyen, tele tankkal kell visszaszolgáltatni. Részben feltöltött, vagy üres tank esetén a bérbeadó gondoskodik az autó feltöltéséről. Ebben az esetben azonban a szolgáltató különdíjat fog felszámolni, melyet a bérlőnek meg kell fizetnie (levonása a bérlő hitelkártyájáról történik).
Ajánlott a bérleti szerződés egy példányának megőrzése a jövőbeni esetleges vitás kérdések elkerülése céljából. Ha a bérautót a hivatalos munkaidőn kívül szolgáltatják vissza, a bérlő mindaddig felelős a gépkocsiért, amíg a bérbeadó hivatalosan át nem vette, és a bérleti szerződést le nem zárta.

Egyirányú bérlések
Lehetőség van a bérautót a felvétel helyétől eltérő, másik országban lévő telephelyen visszaszolgáltatni. Ilyen helyzetben meghatározott felárat számítanak fel, melyet a bérlés helyén kell megfizetni. 

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!