Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Hawaii négy szigettúra

 

1. nap: Oahu sziget és Waikiki Beach

Érkezés Oahu szigetére, a Honolulu Nemzetközi Repülőtérre.

Oahu szigetét a végtelen ellentétek jellemzik, láthatunk itt ősi templomokat és 21. századi toronyházakat egyaránt. Területe szerint csak a harmadik legnagyobb a Hawaii szigetek közül, de ez a legnépesebb. Beceneve: „A gyülekezőhely” (The Gathering Place).

A reptéren tradicionális Hawaii virágfüzérrel köszöntik Önöket. Transzfer a Waikiki központjában található szállodába. A település a sziget legjelentősebb üdülőövezete, köszönhetően az itt található mintegy két és fél kilométer hosszú, hófehér homokkal borított tengerparti strandnak.
A nap hátralevő részében szabad program, ismerkedés a várossal.

2. nap: Szabad program a csodálatos, fehér homokkal borított Waikiki Beachen

3. nap: Oahu

Félnapos városnézés Honoluluban, és Ohau szigetének egyik látványosságának, az Arizona Memorialnak a megtekintése. A Pearl Harborban található Arizona Nemzeti Emlékhely megtekintése „kötelező” minden Hawaiira látogató turistának. Az Arizona csatahajó roncsai fölé állított márvány emlékhely azoknak a tengerészeknek állít emléket, akik 1941. december 7-én vesztették életüket.

Este szabad program.

4.nap: Oahu / Kauai, másnéven Kert-sziget

Délután repülés Lihue-be, Kauai, szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába.

Nem véletlenül hívják Kauait Kert-szigetnek, hiszen sűrű trópusi esőerdők borítják, vízesések, festői utak és rengeteg gyönyörű strand tarkítják. Attól olyan izgalmas Kauai, hogy vannak még szinte teljesen felfedezetlen részei.

Cook kapitány 1778-ban elsőként ezt a szigetet fedezte fel, miközben Tahitiről Észak-Amerika felé hajózott.

Kauai földje vörös színű, tengerpartján található a Na Pali, azaz a sziklás hegység. Ezen a szigeten találhatók a Waimea-kanyonok és a Waimea-folyó mellett a legszebb vízesés. Kauain találhatón a föld legcsapadékosabb hegye is, a Waialeale.

A varázslatos hangulatú sziget olyan, mint egy elveszett világ - nem véletlenül szolgált forgatási helyszínként a King Kong és a Jurassic Park hollywood-i kasszasikereinél.

5. nap: Island of Kauai

Kirándulás a sziget legnyugatibb pontjához, a Waimea Canyonhoz, a Csendes-óceán Grand kanyonjához. Ez a becenév állítólag Mark Twaintől származik. Valamikor egy óriási földrengés lehetett itt, amely kettészelte a föld felszínét. A kanyon 22,5 km hosszú és 1087 m mély. A táj  piros, a szürke, kék és zöld színeiben játszik. A szakadék felett kanyargó autóút mentén létesített kilátókról lélegzetelállító táj tárul elénk.

Útközben láthatjuk a Menehune halastavat. A legenda szerint 1000 évvel ezelőtt egy éjszaka alatt aprócska emeberek a (Menehune nép) hozták létre a tavat.

A következő megállónk a Spouting Horn-nál lesz. Érdekes látvány, ahogy a part menti láva kövek közül előtör a tengervíz, szinte mint a gejzír.

Majd következik a Hanapepe Völgy. Legérdekesebb látnivalója a Hanapepe Függőhíd, bár az alatta magasodó szikláktól és a híd lengésétől egy kicsit félelmetesnek tűnik. Ha a hídon átmegyünk a folyó nyugati partjára, akkor bepillantást nyerhetünk a Hanapepe völgy őslakosainak életébe. A völgy szépsége még a híres rendezőt, Steven Spielberget is megihlette, itt forgatta a  Jurassic Parkot.

 Kirándulásunk végén, sétálhatunk Cook kapitány sétányon. Az angol felfedező, Cook kapitány 1778-ban elsőként szállt partra a Hawaii szigeteken. Az ő tiszteletére állítottak a városban egy szobrot, mely az angliai szülővárosában, Whitby-ben található szobor másolata.

Este szabad program. Lehetőség van részt venni egy Luau esten. A luau hagyományos hawaii ünnepség, amelyet sokáig tartó szórakozás követ. Összetevői az ízletes hawaii ételek, pl. kalau disznó, poi, sütemények, lomi lazac és sör, ehhez társul a hagyományos hawaii zene és hula.

6. nap: Kauai - Kona, Hawaii

Délelőtt transzfer Lihue reptérre, és rövid repüléssel elérjük Kona városát, a Big Islanden.

Hawaii-sziget azaz a „Nagy Sziget” (angolul: The Big Island) vagy „Az orchideák szigete” (angolul: The Orchid Isle). a Hawaii-szigetcsoport legfiatalabb tagja. Legmagasabb pontja a 4206 méter magas Mauna Kea (Fehér-hegység), mely egy kihűlt vulkán. Másik jelentős lapos vulkánja a 4170 méter magas Mauna Loa (Hosszú-hegység).

A sziget egyik része száraz, szikár vidék, a másik trópusi esőerdő. A sziget középső része pedig holdbéli tájhoz hasonlítható.

Transzfer a hotelbe. A hotel Kailua falucska szélén található. A nap folyamán lesz idő lesétálni a kikötőbe, megnézni, ahogy megmérik a nap folyamán kifogott nyársorrú halakat és vitorláshalakat. Este szabad program.

7. nap: Szabad program

Szabad program Hawaii szigetén.

 

8. nap: Hawaii és Volcanoes

Egész napos program a "Big Island"-on, Hawaiin. Áthaladunk Kona kávé, makadámia dió ültetvényein, míg megérkezünk a Volcanoes Nemzeti Parkba. Láthatjuk az újonnan kialakult lávamezőket, és tanulmányozzuk a szigetek kialakulását.

Az 1348 km²-es Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkot (angolul Hawaiʻi Volcanoes National Park) Hawaii szigetének délkeleti részén alapították 1916. augusztus 1-jén. A sziget öt vulkánjából napjainkban kettő működik: a Mauna Loa és Kilauea. Úgy tűnik, a legmagasabb vulkán, a Mauna Kea és Kohala és a Hualalai már kihunyt. A Mauna Loa ma a Föld egyik legaktívabb vulkánja, átlagosan 3 és fél évenként tör ki. A két működő vulkán jellegzetessége, hogy kevés hamut, inkább folyékony bazaltlávát lövell ki magából meglehetősen nagy sebességgel.

Kilauea Crater Rimnél megállunk ebédszünetre (az ebédet nem tartalmazza az ár). Este szabad program.


9. nap: Hawaii - Maui, (Völgy-sziget) The Valley Isle

Reggel szabad program Kailuaban, Konaban, majd utazás Mauira. 

Maui a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigete. Maui azért kapta a Völgy-sziget elnevezést, mert két hegyből és a közöttük elterülő völgyből áll. Maui napsütötte, varázslatos szigete a második legnagyobb a Hawaii-szigetláncban. Strandjait fehér, arany, fekete, fekete-fehér vagy zöld homok borítja az ősi vulkáni tevékenységnek köszönhetően. Északi oldala meredek és nagyrészt sziklás, míg a déli lankás, itt van a keresett üdülőhelyek és strandok nagy része.

Érkezés után, West Maui hegyek mentén utazunk a hotelig, ahol két éjszakát töltünk el. Este szabad program.

10. nap: Maui

Korán reggel indulás a Hana Túrára (az ebédet nem tartalmazza az ár) Ez tulajdonképpen az egész Hawai’i állam leglátogatottabb útja, és jogosan, mert gyönyörű. A tulajdonképpeni Hana utat Pa’ia-tól számítják Hana városáig, Maui sziget keleti felének az északi részén. Mintegy 60 km hosszú és temérdek látnivaló tárul a szemünk elé a kanyargós út mentén; rengeteg vízesés, szebbnél szebb kilátás az óceánra, botanikus kertek, meredek sziklák, színes homokú strandok.

11. nap: Indulás haza

Az utazás a mai napon véget ér. Transzfer a reptérre.

 

Részvételi díj: 1.127.900 Ft / fő

Ár tartalmazza: programok 11 napra, szállást 10 éjre jó minőségű szállodákban kétágyas szobákban, resort fee, reggeli, transzferek, szigetek közötti repülések, virágfüzéres üdvözlés, angol idegenvezetés

Az ár NEM tartalmazza: repülőjegy+repülőtéri illeték (foglalható 268.700 Ft/fő-től), reptéri illetékek, biztosítás, további étkezések, magyar idegenvezető (felár ellenében foglalható)

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!