Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

India-Arany háromszög

Deli – Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi program

1 nap: Utazás Budapestről Delhibe.

2 nap: Érkezés DELHIbe

Megérkezés Delhibe, India fővárosába. Háborúk zajlottak, uralkodók cserélődtek, de az élet folyt tovább Delhiben. Ezeknek az időknek a nyomait még ma is lehet látni, annak ellenére, hogy a város óriási változáson ment keresztül az utóbbi évtizedekben. A régi és az új együttes jelenléte adja meg Delhi lenyűgöző panorámáját. Szállás Delhiben.

3 nap: DELHI

Reggeli. Városnézés Delhiben. Ó-Delhi: mely tartalmazza a Vörös Erődöt (amikor a mogul uralkodó Agrából Delhibe helyezte át a fővárost, akkor építette ezt az erőd/palota komplexumot) és a Jama Masjid-ot. (1644 – 1656 között építette a mogul uralkodó, mint India legnagyobb mecsetét.) A mecset déli minaretjéről csodás kilátás nyílik Delhi régi városrészére. Riksával végigmehetünk Chandni Chowk mindig nyüzsgő utcáin.

Később meglátogatjuk Új Delhit is. Qutub Minar (a Világörökség része): a minaretet Delhi első szultánja építette a XIII. században. Reliefjei világszerte ismertek. A legendás, 1500 éve nem rozsdásodó vasoszlop. Humayun sírja (a Világörökség része): a 2. mogul uralkodó mauzóleuma. Márványintarziái csodásak. Több későbbi emlékműre volt hatással, többek között a Taj Mahalra is. Majd megtekintjük az impozáns India Kaput, és egyéb csodálatos épületet, így bepillantás nyerünk a modern Delhi életébe. A városnézés után visszatérünk a szállodába.

4 nap: Utazás DELHIből JAIPURba (260 KM / 5 óra)

Reggeli után indulunk Jaipurba (265 km / kb. 5 óra).

Városnézés a „rózsavörös” városban, Rajasthan fővárosában: a város rózsaszín homokkőből épült. Bár ma a város középkori hangulatot áraszt, építésekor – a XVIII. század elején – kifejezetten modern városnak számított. Pontosan nem tudni, hogy miért lett rózsaszínű a város. Egyesek szerint Jai Singh II maharadzsa, a város építtetője festette erre a színre, mert ez volt a kedvence. A másik feltételezés, hogy a XIX. század végén VII Edward látogatása miatt festették rózsaszínre, mert Indiában ez a vendégszeretet színe.

Transzfer a szállodába, vacsora.

5 nap: JAIPUR

Korai reggeli után felkeressük a Szelek Palotáját és az Amberi Erődöt, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a környező tájra. Elefánt háton jutunk fel az erődbe.

Később meglátogatjuk a City Palace, melynek kertjei lenyűgözőek. Majd felkeressük a Jantar Mantart, a csillagvizsgálót. Hatalmas épületek különböző műszerekként funkcionálnak, és a nap árnyékának segítségével mutatnak különböző asztrológiai értékeket.

A nap hátralevő részében szabad program. Felkereshetjük az óváros színes, nyüzsgő piacát.

Szállás Jaipurban.

6 nap: Utazás JAIPURból AGRAba, útközben FATEHPUR SIKRI (245 KM / 5 óra)

Korai reggeli után utazás Agrába. (245 Kilometer / kb. 5 óra). Útközben megállunk Fatehpur Sikrinél, amely 1571 és 1585 között India politikai fővárosa volt.

Később folytatjuk utunkat Agrába. (kb. 1 óra). Érkezés után, transzfer a szállodába. Majd felkeressük az Agra erődöt. Az épület Sáh Dzsahán (1627–1658) uralkodása alatt nyerte el mai formáját. Ebben az időszakban érte el a birodalom hatalmának csúcspontját is, a Vörös Erőd már nem védelmi célokat szolgált, hanem egy pompás palotává alakult. (Sáh Dzsahán építtette a Tádzs Mahalt is felesége, Mumtáz Mahal tiszteletére.) Élete végén Sáh Dzsahánt fia, Aurangzeb (1658–1707) bezáratta az erődbe, ahonnan csodaszép kilátás nyílt a Tádzs Mahalra.

Szállás.

7 nap: AGRAból DELHIbe (203 KM / 4 óra)

A napfelkeltében meglátogatjuka a “Taj Mahalt”, melyet Shah Jahan építtetett 1560-ban felesége emlékére. Kétségbevonhatatlanul a világ legcsodálatosabb emlékműve. A fehér márvány kolosszális és tökéletes remeke. Valódi ékszere a világ építészetének és betetőzése a nagymogul stílusnak. A 20 éven keresztül épült épületből több száz meggyilkolt mesterember és 20.000 segédje „faragott” „örökös” emléket.

Visszatérünk a hotelbe reggelizni, majd szabad program és indulunk Delhibe (203 km / kb. 4 – 5 óra). Szállás Delhiben.

8 nap: Reggeli. Transzfer a reptérre. A repülőtéren az iroda képviselője segíti a beszállást.

 

Részvételi díj minimum 10 fő utazása esetén: 432.900 Ft / fő

 

Az ár tartalmazza:

 • 6 éjszaka szállás kétágyas szobákban félpanzióval
 • Repülőjegy Budapest – Delhi – Budapest útvonalon reptéri illetékkel együtt
 • Érkezésnél és indulásnál a repülőtéren az iroda képviselője segíti az ügyintézést
 • Reptér – hotel – reptér transzfer.
 • Városnézések, kirándulások, utazások a program szerint.
 • Magyar nyelvű idegenvezető minden városban a program szerint
 • Hordár csak a repülőtéren.
 • Belépők.

 

Az ár nem tartalmazza

 • Személyes kiadások – mosatás, telefonszámla, borravalók, stb.
 • Vízumdíj.
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, valamint útlemondási biztosítás
 • Reggelin kívüli ellátások, italok, borravalók, személyes kiadások.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!