Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Kemer

Kemer

Elhelyezkedés
A város a Taurus-hegység lábánál, Antalyától 50 km-re fekszik. Kemer első számú vonzereje a természeti szépségeiben rejlik. Tenger, erdők és hegyek találkoznak itt, zöld pineaerdők, széles homokos és kavicsos strandok, mesébe illő öblök várják az ideutazókat. Néhány éve még csak kis halászfalu volt, ma már Antalya-val vetekszik látogatottsága. Az egyik legjelentősebb kikötőváros, rengeteg luxusjacht található az öblökben. Ma már szinte hihetetlen, hogy a nyugodt strandok egykor forgalmas kikötőknek adtak helyet, a festői romok a part közelében pedig egy 2500 évvel ezelőtt virágzó nagyváros maradványai.

Történet 
Kemer történelme nem jegyez semmi jelentőset az 1910-es évekig. Ekkor még a települést Eski Köy-nek (öreg falunak) hívták. Ezekben az időkben gyakori volt az áradás a faluban, melyeket a hegyekről érkező víz okozott, és rendszeresen mocsaras vidékké változtatta a területet. Ennek megakadályozására Kemer lakói egy 23 km hosszú kőfalat emeltek a hegy lábához. E fal megépítése után kezdték a várost Kemernek hívni, mely törökül boltívet jelent. Remekül kiépített infrastruktúrájának köszönhetően Kemer modern várossá fejlődött, ideális hely egy kényelmes és nyugodt nyaraláshoz.

Látnivalók
Ha Kemerben nyaralunk, mindenképpen el kell látogatnunk Demrébe, ahol megtekinthetjük Szent Miklós Bazilikáját, mely a ma ismert Mikulás származási helye. A környék kihagyhatatlan látnivalói közé tartoznak még Myra sziklasírjai és amfiteátruma, melyek 2500 éves múltra tekintenek vissza, valamint szintén az ókori város kikötőjéből indul az egyik legtartalmasabb hajókirándulás, mely Kekova ősi, vízbe süllyedt városa mellett halad el. Kemertől kb. 10 km-re magasodik a Nyugat-Taurus legmagasabb csúcsa, a 2365 m magas Tahtali hegy (a hellén mitológiában Olymposként szerepel), ahova sífelvonóval könnyedén eljuthatunk. Kemer 30 km-es körzetében találunk még két ókori kikötővárost, Phaselis és Olympos maradványait is, melyek a titokzatos lyciai birodalomhoz tartoztak, manapság pedig nemcsak a történelem, hanem a természet szerelmeseinek is páratlan élményt nyújtanak.  A Yoruk Parkot sem hagyhatjuk ki, mely bemutatja, hogyan éltek a törökök több száz éven keresztül. A város központjában található egy delfinárium, ahol a környéken páratlan programként kínálják a delfinekkel való együtt lubickolást.
  

Szórakozás
Kedvelt üdülőváros szállodái, éttermei, kávézói és nem utolsó sorban a térség legnagyobb jachtkikötője miatt. A langyos nyári estéken a szabadtéri diszkók és bárok kínálnak kellemes időtöltést. Az utcák zsúfoltak az éttermektől, melyek késő éjszakáig várják a vendégeket. A szállodák, melyek Beldibiben, Göynükben, Kirisben és Camyuvaban találhatók, gyönyörű, nyugodt, zöldövezetben fekszenek, általában csak néhány étterem és egy bazársor található a környékükön.

Strandok
A felkapott tengerparti strandok mesés hátterét a Taurus hegység vonulatai alkotják. Kemer városának 2 strandja van, az egyik a szállodasor előtt elterülő kavicsos strand, melyen a gyermekek számára fürdőcipő használata javasolt. A kikötő másik oldalán fekvő strand, a híres Moonlight Beach, amit aprókavicsos homokos partjáért és hangulatos környezetéért kedvelnek a turisták. A Kemer környékén fekvő üdülőfalvak partjai felváltva homokos - aprókavicsos és kavicsos jellegűek, de a környéken sok ötcsillagos szálloda feltöltette partját homokkal.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!