Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Kuba utazás

Kuba


Kubát látni és érezni kell!  

Hagyja, hogy magával ragadja ennek a csodálatos karibi szigetnek a különleges és a világon egyedülálló hangulata, atmoszférája. Nosztalgiával fogja eltölteni a kubaiak élete, hiszen sokunkban él még az általunk is megélt szocialista rendszer emléke. Kuba világszerte ismert és hírnevét sok mindennek köszönheti. A hihetetlenül sokszínű Havannának, az egyedülálló kubai szivaroknak, Varadero mesés tengerpartjának, a gyönyörű félvér lányoknak, a fantasztikus kubai zenének és a több mint 40 éve hatalmon lévô Fidel Castrónak. Láthatnak, sôt vezethetnek a ’60-as évekbôl itt maradt ritka autócsodákat, csodaszép, fehérhomokos tengerparton nyaralhatnak, ha kedvük tartja, elmehetnek a számtalan kirándulások egyikére és felfedezhetik az ország történelmi, kulturális emlékeit. Rengeteg látnivaló akad a szigeten. Havanna mindenképp megér egy-két estét. Térjen be Hemingway kedvenc kocsmájába, a Bodeguita del Medióba, tekintse meg a világhírű Tropicana show-műsorát, látogassa meg a csodálatos ó-havannai katedrálist, a hangulatos utcákat, a szép tereket, a Capitoliumot, a rummúzeumot és egy igazi szivargyárat. Felfedezésre vár a mesés Trinidad és Cienfuegos város, valamint a Che Guevara Múzeum Santa Clarában. Hosszasan sorolhatnánk még, mi minden várja az idelátogatókat, de inkább gyôzôdjön meg róla személyesen!

 

Fôváros: Havanna (La Habana).

Hivatalos nyelv: spanyol (egyéb beszélt nyelvek: angol, francia). 

Diplomáciai képviselet: Nagykövetség Havanna, Calle G. No. 458. entre 19. y 21. Vedado, Havanna, Tel.: (53)(7) 833-33-65, 833-34-74, 833-33-46, ügyelet Mobil: 880-21-10, Fax: 833-32-86, E-mail: embhuncu@ceniai.inf.cu, Nagykövet: Balázs József.

 

Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok vízum birtokában utazhatnak Kubába. A vízum kiállításához az útlevél másolata szükséges, illetve az útlevélnek a beutazáskor még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Ára 15 USD.

Az ország elhagyásakor 25 CUC/fô kilépési illeték fizetendô.

 

Időeltolódás -6 óra (téli idôszámítás szerint).

 

Éghajlat: Kuba éghajlata kellemes szubtrópusi, enyhe észak-keleti széljárással. A levegônedvességtartalma igen magas, 80% körül mozog.

Varadero

 dec.

 jan.

  febr.

 márc.

ápr. 

 Nappali max.

 27°C

 26°C

 27°C

 29°C

  30°C

 Éjszakai min.

 16°C

 15°C

 15°C

 17°C

 18°C

 Víz

 26°C

 25°C

 24°C

 24°C

 25°C

Öltözködés: a klímából adódóan könnyű, pamutból készült ruhadarabok ajánlatosak. 

Egészségügyi tanácsok: az országban a csapvíz fogyasztása nem ajánlatos. Palackozott víz kapható az élelmiszerboltokban – a nagy meleg miatt napi kb. 2 –3 liter folyadékfogyasztás javasolt. A belépéshez nem szükséges semmilyen védôoltás. 

Pénznem:
Hivatalos fizetőeszköz: Konvertibilis peso (CUC). A kubai peso (CUP) a régi fizetőeszköz volt. Még ma is létezik, de felhasználási köre rendkívül korlátozott, gyakorlatilag csak a mezőgazdasági szabadpiacokon. 1 CUC = 24 CUP
Pénzváltás (2006. szeptemberi adat)
1 USD = 0,8 CUC

1 EUR = 1,13 CUC (árfolyamtól függően)

A bankokban, szállodákban, repülőtéren illetve más hivatalos helyen ajánlatos csak pénzt váltani.

Figyelem! Az amerikai bankok által kibocsátott hitel- és bankkártyákat (pld.: Citibank, American Express) nem fogadják el, és automatáknál sem lehet pénzt felvenni róluk!

 

Közlekedés: a helyi autóbuszjáratokra (guagua, ejtsd wawa) a jegy ára 1$, akár 1 km-t akár 10-t utazunk. A legtöbb állami taxis nagyon kulturált és mint alap idegenvezetést végzô személy is megállja a helyét. Bízhatunk bennük! A magántaxikat „particular” rendszámukról könnyen felismerhetjük. 

Telefon: A mobiltelefonok használhatóak. Kuba hívószáma külföldrôl: 00-53.
 
Hálózati feszültség: 110 V, amerikai szabvány szerinti csatlakozóval, átalakító szükséges.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!