Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Kusadasi

Kusadasi

Elhelyezkedés
A gyönyörű környezetben fekvő város felejthetetlen élményt nyújt minden odalátogató turista számára. Törökország nyugati partján fekszik, az Égei-tenger partján, Izmir városától 90 km-re délre. Kusadasit az Égei-tenger egyik legvonzóbb városaként tartják számon, vibráló, nyüzsgő központjával és csodás tengerpartjaival vonzza a turistákat évről évre. A területre jellemző mediterrán klíma – forró nyárral és enyhe téllel - a város könnyű megközelíthetősége, a kristálytiszta tengerpart és a számos történelmi látnivaló teszi Kusadasit Törökország egyik legkedveltebb turistaparadicsomává.

Története
Kusadasi már i.e. 3000-ben lakott terület volt. A város és környéke perzsa és legfőképp római fennhatóság alá tartozott az i.e. I. században. Később görögök, zsidók és örmények érkeztek a helyükre, akik ismét kereskedelmi központtá tették. A XV. századra a velencei és a genfi hajósok fordultak meg leggyakrabban Kusadasi kikötőjében, akik konzulátust is alapítottak itt. Erre az időszakra tehető a terület török vezetésének  kezdete, mely során Kusadasi ma is ismert ottomán stílusú épületei megépültek.

Látnivalók
A várossal szemben fekvő Galamb-szigetet méltán nevezik Kusadasi jelképének. Az ottománok idejében nevezték el a várost a szigetről Madár-szigetnek, azaz Kusadasinak. Feltéltenül sétáljunk le a kikötőbe, ahol számos jachtot és hatalmas óceánjáró hajókat is megpillanthatunk. Kusadasi környékén található történelmi emlékeken kívül, a város központjában is kiváló állapotban megmaradt mecsetek állnak. Törökország egyik leglátogatottabb nevezetessége, Epheszosz kb. 17 km-re található Kusadasitól. Kiterjedt területen találhatók itt az ókori romok, többek között egy ősi színház, könyvtár és gimnázium alkotja Epheszosz minden turistát vonzó, különleges atmoszféráját. Kusadasitól 65 km-re, keletre található Aydin városa, mely nem csak a természeti szépségéről híres, hanem kulturális és történelmi látnivalóiról is. Érdemes megtekinteni az Égei-tenger gyöngyszemének nevezett Izmir városát is, mely Kusadasitól 90 km-re fekszik. Az egyik legjobb módja, hogy eltávolodjunk a város zajától, ha ellátogatunk a Kalamaki Nemzeti Parkba, mely a Dilek félszigeten helyezkedik el, 30 km-re délre Kusadasitól és csak 1-2 km-re a görög szigettől, Samostól.

Szórakozás
Egy pihenéssel, napozással eltöltött nap méltó lezárása lehet Kusadasiban egy helyi, ízletes tengeri specialitás elfogyasztása egy hangulatos étteremben a tengerparton, majd hajnalig tánc egy diszkóban, vagy egy hűsítő koktél elkortyolgatása egy kellemes bárban. A város híres az éjszakai életéről, mindenki megtalálja a kedvére való zenei stílust a számos felkapott szórakozóhely egyikében. A tengerparton is rengeteg klubot találunk, amelyekből gyönyörű kilátás nyílik Kusadasira. Egy hideg ital, a kellemes szellő és a zene felejthetetlen estét ígér.

Strand
Kusadasiban számos homokos strandot találunk, ahol meleg és kristálytiszta vízű tenger és rengeteg vízi és parti sportolási lehetőség várja az odalátogatókat. A városban és a környékén körülbelül 18 szabadstradon napozhatunk és szórakozhatunk. A szállodák tengerpartja is szinte mindenhol homokos és lassan mélyülő, így a kisgyermekes családok számára is ideális.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!