Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Mauritius

Mauritius

Madagaszkár keleti partjának közelében fekvô kis sziget a turisták paradicsoma. Homokos és lávaköves változatos tengerpartjai, tavai, erdôi, hegyei érintetlen szépséget sugároznak, és jól megférnek a cukornád- és ananászültetvényekkel. A hódítások korában hollandok, portugálok, angolok és franciák is szemet vetettek a szigetre, mely mára elnyerte függetlenségét, de a hódítók számos hagyománya ma is eleven a szigeten.

Főváros: Port Louis.

 

Hivatalos nyelv: angol. Egyéb beszélt nyelv(ek): francia, kreol, hindu, urdu, hakka.

 

Diplomáciai képviselet: Nagykövetsége nincs. Konzulátus nincs. Az angol követségen tudnak segítséget nyújtani a mauritiusi ügyekben.

 

Beutazási szabályok: Magyar állampolgár vízummentesen utazhat Mauritiusra. Az útlevélnek a beutazáskor még 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Időeltolódás +3 óra (téli idôszámítás szerint).

 

Éghajlat: az óceán hatása kellemes befolyást gyakorol e picinyke szárazföld klímájára, és egy viszonylag egyenletes szavanna éghajlat alakul ki. Az évi középhômérséklet 24 ˚C, ami mindig kellemes nyárias idôt eredményez. Mauritius területén szubtrópusi éghajlat uralkodik. A szigeteken decembertôl júniusig tartó nyár, valamint a július és szeptember között tartó tél uralkodik. Nyáron az átlaghômérséklet 30 °C körül van, télen éjszaka 17 °C, kora délután 24 °C körüli. A sziget földrajzi elhelyezkedésébôl adódóan trópusi viharok (pl. ciklon) elôfordulhatnak.

 Port Louis

 dec.

 jan.

  febr.

 márc.

ápr. 

 Nappali max.

 29°C

 30°C

 30°C

 30°C

 29°C

 Éjszakai min.

 21°C

 22°C

 22°C

 22°C

 21°C

 Víz

 27°C

 24°C

 28°C

 27°C

 27°C

 

Öltözködés: nyári szellôs öltözködés ajánlott, estére esetleg könnyebb pulóver, az erôs napsütés miatt naptej ajánlott.

 

Egészségügyi tanácsok: Jó, ha van oltásunk sárgaláz ellen, bár ez nem kötelezô. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

 

Pénznem: MUR Mauritiusi rupee (rúpia) 1 rúpia= 100 cent EUR, USD, illetve az ismertebb hitelkártyákat is szívesen fogadják.

 

Közlekedés: Taxi, vagy bérautó a legcélszerűbb. Úthálózat: 1970 km. Jó minôségű. Vasúthálózat nincs! Belföldi repülôjáratok: nem jellemzô a fôszigeten, a kisebb szigetekre lehet repülni. Belföldi vízi közlekedés: a partok mentén vannak hajójáratok. Taxi: nem olcsó, de praktikus. Távolsági busz: van, de nem sűrű a járat.

Telefon: A mobiltelefonok használhatók. Mauritius hívószáma külföldrôl: 00-230.

Hálózati feszültség: 220 V, de a csatlakozók eltérőek lehetnek az európai szabványtól.