Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Nagy indiai körutazás

 

(DELHI – MANDAWA – BIKANER – JAISALMER – JODHPUR – UDAIPUR – PUSHKAR – JAIPUR – AGRA)

 

1 nap: Utazás DELHIbe.

2 nap: DELHI

Megérkezés Delhibe, transzfer a hotelbe.

Delhi – India fővárosa, ahol a szépség és a dinamizmus, a múlt és a jelen él együtt. Sok dinasztia kormányzati székhelye volt, és ezek emlékei felfedezhetők az épületeken.

Később városnézés Ó-Delhiben.

Felkeressük a Vörös Erődöt (csak kívülről). Az erődhöz közel található India legnagyobb mecsete, a JAMA MASJID. Riksával teszünk egy kirándulást Chandni Chowk bazárjaiban. Majd meglátogatjuk a RAJ GHAT – Mahatma Gandhi emlékművét.

Új-Delhi felfedezésével folytatjuk programunkat.

Meglátogatjuk HUMAYUN sírját – az egyik legszebb példája a sírkerteknek, gyönyörű épíészeti remekmű vörös homokkőből és fehér márványból, a Taj Mahal „előfutára”

QUTAB MINAR, a Szabadság Tornyát a 12. században építették. Reliefjei világszerte ismertek.

Áthajtunk az INDIA Kapun, mely az első világháborúban elesetteknek állít emléket, majd eljutunk a RASHTRAPATHI BHAWANhoz – mely India elnökének rezidenciája, melyet a Parlament épülete és más kormányzati épületek határolnak.

Este meglátogatjuk a Lakshmi Narayan Templomot. A templomot G. D. Birla építette 1938-ban. A templomot a jólét és a szerencse isteneinek szentelték. Szállás Delhiben vacsorával.

3 nap DELHI – MANDAWA (265 Kms / kb. 6 óra)

Reggeli után utazás Mandawaba.

A várost a 18. században alapították, lakói akkor gazadag kereskedők voltak. A kereskedők erős haveliket építettek gyönyörű falfestményekkel. Idővel a kereskedők elköltöztek más vidékekre, hátrahagyva a csodálatos házaikat. Mára a város legnagyobb turista látványosságai ezek.

Később megnézzük ezeket a csodálatos haveliket, melyek falait gyakran a hindu mitológiából vett legendák képei díszítenek. Biztosan megnézzük a Chokhanis és a Goenkas havelikat. Szállás Mandawaban.

4 nap MANDAWA – BIKANER (190 Km /kb. 4 óra)

Reggel BIKANER irányába indulunk, mely valaha fontos kereskedelmi központ volt Afrika, Nyugat-Ázsia és a Távol-Kelet között.

Később meglátogatjuk a 16. században épített JUNAGARH erődöt, amely az egyik legszebb Rajasthanban. Shish Mahal, Grand Durbar Hall, Karan Mahal, Anup Mahal és a Phool Mahal mind a régmúlt idők szépségét őrzik. Az erőd múzeumának ritka gyűjteménye van szanszkrit és perzsa kéziratokból és miniatűr festményekből. Bikaner az otthona a sivatagjáró tevecsapatoknak, meg is látogatunk egy teve farmot. Szállás Bikanerben.

5 nap BIKANER – DESHNOK – JAISALMER (332 Km / kb. 06 – 07 óra)

Reggeli és továbbutazás Jaisalmerbe. Útközben a Deshnok templom

megtekintése: a misztikus Karni – Mata temploma. Fő érdekességei: a magas ezüst kapu és a templom márvány faragásai valamint az arany ernyő a templom felett. A templom tele van békés szent patkányokkal, akik a helyi hit szerint szent emberek reinkarnációi

Folytatjuk utunkat Jaisalmerbe. A várost Rawal Jaisal alapította 1156-ban. Rajasthan határán, a Nagy Indiai Sivatag közepén fekszik. Szállás Jaisalmerben.

6 nap JAISALMER

Reggeli után megkezdjük ennek az erőd városnak a felfedezését. Számos Jain és Hindu templom, paloták és több csodás haveli található itt. A hétemeletes palotát a maharawal építette (1763 - 1820). Meglátogatjuk a 15-16.században épült Jain és Hindu templomokat, majd a csodás havelik következnek.

Délután szabad program. Este Sam faluba, a homokdűnék világába utazunk, hogy megnézzük a naplementét a sivatagban. A vándorló homokdűnék 3-15 km távolságon belül vándorolnak. Vacsora. Szállás Jaisalmerben.

7 nap JAISALMER – JODHPUR (285 Km / kb. 6 óra)

Reggeli után indulás Jodhpurba.

Jodhpur, Marwal egykori fővárosa, amelyet egy kb. 9 km átmérőjű kőfal vesz körül és zárja el a várost a homoktól. A sziklaszirten álló bevehetetlen erőd „uralkodik” a városon. Az erődfal mentén számtalan régi palota áll felbecsülhetetlen ékszerekkel, reliefekkel.

Érkezés után városnézés. Felkeressük a MEHRANGARH erődöt. Az erődön kívül található a JASWANT THADA, a királyi márvány krematórium, melyet 1899-ben építettek Jaswant Singh maharajának. Szállás Jodhpurban.

8 nap JODHPUR – RANAKPUR – (170 Km / 4 óra) UDAIPUR (95 Km / kb 2 óra)

Reggeli után útnak indulunk Udaipurba, útközben felkeressük Ranakpurban a Jain templomokat.

Egy nyugodt, elzárt hegyszorosban található itt látogatásunk célpontja, a ranakpuri Jainista templomok komplexuma. Különleges jain vallási stílusban épültek. A templomkomplexum épületei, több száz oszlopa tele van szobrászati dekorációval.

Érkezés Udaipurba.

Udaipur egy romantikus város, oázis a Thar Sivatagban, tavakkal, kertekkel, palotákkal. Nevezik még a „tavak királynőjének”, „kelet Velencéjének” is. Szállás Udaipurban.

9 nap UDAIPUR

Reggeli, majd városnézésre indulunk.

Felkeressük a Palotát, amely a Pichola tó partján fekszik, és Rajasthan legnagyobb palotája. Ellátogatunk a BHARATIYA LOK KALA Múzeumba, melyben az indiai népművészet remekeit csodálhatjuk meg (öltözékek, babák, maszkok, hangszerek, stb.) Később sétálhatunk egyet az árnyékos SAHELION-KI-BARI-ban, a “Hölgyek Kertjében”, gyönyörködhetünk a szökőkutakban.

Délután hajókirándulás a Pichola tavon, melynek partján található a palota, innen csodálatos kilátás nyílik a palotára. Kikötünk a Jagmandir szigeten, ahol megnézhetjük Shah Jehan palotáját. Szállás Udaipurban.


10 nap UDAIPUR – PUSHKAR (285 Km / kb. 6 óra)

Reggeli után utazás Pushkarba.

Meglátogatjuk a Pushkar völgyben található egyetlen hindu templomot, a BRAHMA TEMPLomot. A templom márványból épült, ezüst érmékkel díszített, a padlóján egy ezüst teknős található. Található itt egy életnagyságú Lord Brahma szobor.

A nap hátralevő részében szabad program. – Szállás Pushkarban.

11 nap PUSHKAR – JAIPUR (140 Km / kb. 03 óra)

Reggeli és utazás Jaipurba, a rózsa vörös városba, színe a vendégszeretetre utal a Rajput kultúrában.

A város rózsaszín homokkőből épült. Bár ma a város középkori hangulatot áraszt, építésekor a 18. század elején kifejezetten modern városnak számított. Maharadzsa palota: csodás kertjei álomszerűek. A „szelek palotája”: rózsaszín, 5 szintes palota. Jai Singh maharadzsa csillagvizsgálója. Szállás Jaipurban.

 

12 nap JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (245 Km / kb. 5 óra)

Reggeli után felkeressük az AMBER erődöt. Az erődöt a 17. században építették.

Később Agra felé utazunk, útközben megállunk Fatehpur Sikrinél.

Fatehpur Sikri – a várost 1569-ben Akbar építette vörös homokkőből, erődökkel, palotákkal és mecsetekkel, de 14 évvel az alapítása után politikai okokból el is néptelenedett. . Egykoron paloták, templomok, mecsetek pazar sokasága ált itt.

Szállás Agraban.

13 nap AGRA – DELHI (210 Km / kb 4 óra)

Napfelkeltekor látogatás a Taj Mahalnál.

TAJ MAHAL – a szerelem emlékműve. Kétségbevonhatatlanul a világ legcsodálatosabb emlékműve a 17. századból. A fehér márvány kolosszális és tökéletes remeke. Valódi ékszere a világ építészetének és betetőzése a nagymogul stílusnak. A 20 éven át épült épületből több száz meggyilkolt mesterember és 20.000 segédje „faragott” „örökös” emléket.

Később visszatérünk a szállodába reggelizni, majd az Agra Erődöt keressük fel. Az erőd három mogul császár uralkodása alatt épült. A mogul birodalom irányító központja.

Később Delhibe utazunk. Szállás Delhiben.

14 nap Hazautazás

Transzfer a reptérre, és repülés Budapestre.

 

Részvételi díj (min. 10 fő utazása esetén): 734.900 Ft / fő

A részvételi díj tartalmazza:

 1. Repülőjegy Budapest – Delhi – Budapest útvonalon reptéri illetékekkel
 2. Szállás a jó minőségű középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban.
 3. Félpanziós ellátás
 4. Transzferek, városnézések, adók, engedélyek
 5. Helyi angol nyelvű idegenvezetők (Delhi, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Jodhpur, Udaipur, Pushkar, Jaipur & Agra)
 6. Biciklis riksa kirándulás Ó-Delhiben.
 7. Audio guide Ranakpur Templomnál.
 8. Hajókirándulás a Pichola tavon.
 9. Dzsip kirándulás az Amberi Erődnél, Jaipur.
 10. Belépőjegyek.
 11. Adók, illetékek

 

Az ár nem tartalmazza:

 1. Személyes kiadások
 2. Baleset-, betegség-poggyász és útlemondási biztosítás
 3. Borravalók
 4. Vízumdíjak

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!