Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Nagy Indonéz körút

Jáva – Borneo – Tana Toraja – Komodo Nemzeti Park – Bali

 

1 nap: Repülés Jakartaba.

2 nap: Megérkezés Jakartaba. Találkozás az idegenvezetővel, majd transzfer a szállodába.

3 nap: Reggeli. Transzfer a reptérre és repülés Pangkalan Bunba, majd a Kumai kikötőbe utazunk, ahol felszállunk egy klotokra (hagyományos folyami hajó), elhajózunk a Tanjung Puting Nemzeti Parkba. Szállás. Ebédet és vacsorát tartalmaz a program.

 

4 nap: Reggeli. Utazás a Pondok Tangguy-ban található rehabilitációs központba, ahol sok baby és fiatal példányt láthatunk. Folytatjuk utunkat a Camp Leakey kutató központba, innen egy rövid túrára indulunk, mely közben megfigyelhetjük az erdő élővilágát. Szállás. Ebédet és vacsorát tartalmaz a program.

 

5 nap: Reggeli. Visszautazunk Pangkalan Bunba a reptérre, repülés Semarangba. Érkezés után találkozás az idegenvezetővel, majd utazás Yogjakartába. Útközben megtekintjük a világörökség részét képező Borobodur templomegyüttest, mely az egyik legnagyobb buddhista emlékmű a világon. Yogjakartában a szállás elfoglalása.

 

6 nap: Reggeli. A mai programot a Keratonnál, a Királyi Palotánál kezdjük, mely az egyik legszebb példája a jávai építészetnek. A következő megállónk a Prambanan templomegyüttes lesz. Este részt veszünk egy Ramayana előadáson. Vacsora. Szállás.

 

7 nap: Korai reggeli után transzfer a vasútállomásra, és vonattal utazunk Mojokertoba. érkezés után folytatjuk utunkat a Tengger régióba. Talán nincs is más olyan vulkáni terület, amely versenyezhetne vele. Szállás.

 

8 nap: Korai reggeli után a napfelkeltét már a Mount Bromoról, Batok-ról és a Semeru-ból nézhetjük (csodálatos, ha az idő is jó). Utána a „homoktengerhez” utazunk, és felkapaszkodunk a Mount Bromo kráterének karimájáig. Mount Bromo (2.329 méter), a Bromo Tengger Semeru Nemzeti Parkban található, amely az egyetlen olyan hely Indonéziában, ahol látható „homoktenger”. Mount Bromo ennek az 5.251 hektáros homoktengernek a közepén helyezkedik el. A Mount Bromo kráterének átmérője észak déli irányban 800 méter, kelet nyugati irányban 600 méter, és időnként lövell ki füstöt és hamut. Miután bebarangoltunk a krátert, folytatjuk utunkat Surabayaba, majd repülünk Makassarba. Érkezés után, transzfer a szállodába.

 

9 nap: Reggeli. Meglátogatjuk a Benteng Rotterdamépületét, melyet 1545-ben építettek Tuni Pallanga uralkodása alatt, aki Gowa tizedik szultánja volt. Amikor Gowa 1667-ben kapitulált a gyarmatiaknak, az erődöt átépítették, és kormányzati központot hoztak lére benne. Majd indulunk Tana Torajaba, Dél-Sulawesi kormányzóságába, Toraja népcsoport hazájába. Útközben láthatunk rizsföldeket, gyönyörködhetünk a természeti látnivalókban, hegyekben, völgyekben. Megállunk Bugis falunál, ahol tipikus, cölöpökön álló házakat láthatunk. Napjainkban a Bugisok rizst termesztenek, kereskednek vagy halászattal foglalkoznak. Nagyon jó tengerészek és hajóépítők, Indonéziában kereskednek.

 

10 nap: Reggeli. Ismerkedés a Toraja halálkultúrával: A világ ezen pontján azért élnek az emberek, hogy meghalhassanak! Az élet célja – a halál és életükben mindent ennek a célnak rendelnek alá. A halál után viszont a halottat (a mezőgazdasági munkák idején) nemes egyszerűséggel elássák a küszöb alá vagy még egyszerűbben fekve hagyják a szobájában. Ha véget ér a mezgazdasági munkát szezonja, akkor pedig grandiózus temetéseket rendeznek, amelynek mérete az elhunyt társadalmi rangjának/ vagyonának megfelelő. Amíg a hivatalos temetés meg nem történik( ez alkalomadtán több hónap is lehet) addig az elhunytat élőnek kell tekinteni és élőként kezelni. A temetésre óriási előkészületek folynak – egész falvakat építenek (természetesen a gyönyörű fecskefarkas házak sorából) , ahol majd a meghívott vendégeket fogják elszállásolni (ez több ezer fő is lehet). A vendégek ellátásáról is gondoskodni kell, ezért vízi bivalyok sorát „fejezik le” egyetlen szablya csapással és kockázzák fel a húst, hogy hatalmas üstökben főzzék meg a torra meghívottak vacsoráját vagy ebédjét. Ma meglátogatjuk a toraja függősírokat: amikor eltemetik a holtat akkor egy meredek sziklafal egy barlangjában helyezik el (tehát nem földelik), a barlang előtt erkélyeket építenek és az erkélyre elhelyeznek 1-1 bábut (emberméretnyi) , amelyre ráadják a halott ruháját. Megismerkedünk a halott gondozási szokásokkal is. Lemo, Londa és Marante függősírjaihoz látogatunk el. Meglátogatjuk a régió egyik legősibb tradicionális faluját, Ke’te’ Kesu-t, amely fafaragásairól és festészetéről híres. Megállunk Rantepao piacnál, ahol kézműves termékeket tudunk vásárolni. Szállás.

11 nap: Reggeli. Palawaba utazunk, megtekintjük a hagyományos toraja, „fecskefarkas” házakat. Majd gyalogosan felfedezzük a ritkán látogatott falvakat. Útközben megcsodálhatjuk a rizsteraszokat, láthatunk kakaó és kávéültetvényeket, édes burgonyát és egyéb terményeket.

 

12 nap: Reggeli. Majd visszautazunk Makassarba, és repülünk Balira. Megállunk a Bambapaungnál, hogy vessünk egy pillantást az „Erotic Mountain”-re. Balin az idegenvezető vár bennünket és transzfer a szállodába.

 

13 nap: Reggeli vagy reggeli csomag és transzfer a reptérre, repülés Labuan Bajora, érkezés a Komodo reptérre, az idegenvezetővel utazás a kikötőbe. Felszállás a hajóra és hajózás a Komodo Nemzeti Parkba, ahol láthatjuk az óriás gyíkokat, amelyeket félelmetes kinézetük és agresszív viselkedésük miatt komodoi sárkányoknak hívnak. Érkezés Loh Buaya-hoz, a Rinca szigetre, majd megkezdjük túránkat, melynek során megfigyelhetjük a komodoi sárkányokat természetes környezetükben. A kirándulás során láthatunk hosszú farkú makákókat és vízi bivalyokat. A Komodo Nemzeti Parkban láthatunk gyönyörű strandokat és kristály tiszta vizet. Ha az idő engedi lehetőség van fürdésre és snorkelingezésre. Ebéd és vacsora a hajón kerül felszolgálásra.

 

14 nap: Reggeli. Korán reggel elhajózunk Komodo szigetére, amely a Komodoi Nemzeti Park legnagyobb szigete. Itt is teszünk egy gyalogos túrát, amely során szintén láthatjuk a világ legnagyobb gyíkjait. Láthatunk még vízi bivalyokat, vad disznókat, madarakat, például sárga bóbitás kakadut. A túra után felkeresünk egy komodoi falut, ahol betekintést nyerhetünk a mindennapjaikba. A szárazföldi program után elhajózunk a Pink Beachre, ahol ismét lehetőség van úszásra és snorkelingezésre. Délután visszahajózunk Labuan Bajoba, majd transzfer a szállodába. Ebéd a hajón.

 

15 nap: Reggeli. Transzfer a reptérre, és repülés Balira, majd transzfer a hotelba. Szabad program. Szállás.

 

16 nap: Reggeli. Mai programunkat egy fafaragó falu felkeresésével kezdjük. Majd a Pura Tirta Empul meglátogatása következik, mely az egyik legjelentősebb templom Balin, a balinézek gyógyulás és spirituális indíttatásból keresik fel. A hegyvidékes úton Kintamaniba jutunk el, majd folytatjuk utunkat Ubud felé. Megállunk a majomerdőnél, ahol közelről is megfigyelhetjük a majmokat, ez egyben egy szent hindu hely is. Ubud központjában megtekintjük a Királyi Palotát is. Majd a helyi kézműves piacon kipróbálhatjuk, hogy mennyire jól tudunk alkudni, vagy csak sétálgathatunk Ubud utcáiban. Szállás.

 

17 nap: Reggeli. Szabad program vagy fakultatív lehetőségek. Szállás.

 

18 nap: Reggeli. Szabad program a reptéri transzferig. Repülés Budapestre.

19 nap: Hazaérkezés.

 

Részvételi díj minimum 10 fő utazása esetén: 1.294.900 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:

 

 • repülőjegy Budapest – Jakarta // Denpasar – Budapest szakaszokon
 • belföldi repüléseket
 • 16 éjszaka szállás középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban
 • a programban említett étkezések
 • ásványvíz, tea, kávé Tanjung Puttingban és a Komodo Nemzeti Parkban
 • kísérő Tanjung Puttingban és a Komodo Nemzeti Parkban
 • Yogjakarta – Mojokerto vonatjegy
 • belépők
 • magyar nyelvű idegenvezető
 • adók

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 

 • betegség., baleset-, poggyász és útlemondási biztosítás
 • programban nem jelölt étkezések
 • extra csomag díja
 • személyes kiadások
 • borravalók
 • a járatok törléséből eredő kiadások, illetve az irodán kívül álló okokból fakadó költségek

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!