Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Seychelles

Seychelles

Egész évben egyaránt kellemes 23-28 oC közötti átlaghőmérséklettel. Az esős évszak novembertől márciusig tart. Az esőfüggönyszerű csapadékhullás után hamar kisüt a nap. Áprilisban és májusban leghosszabbak a nappalok, a főszezon július és augusztus. Januárban és februárban az óceán 26 oC-os. 

MIKOR UTAZZUNK

Ha szörfözni vagy vitorlázni szeretnénk május és október a legideálisabb időpont. Búvárkodáshoz áprilist, májust, szeptembert és októbert ajánljuk. A legzsúfoltabb és legdrágább hónapok a december, január, július és augusztus.

HELYI ILLETÉK

Hazautazáskor 40.- USD illeték fizetendő

 

GASZTRONÓMIA

Seychelles az úgynevezett kreolkonyha csúcsa, itt készítik az Indiai-óceán térségének legízletesebb ételeit. A tenger gyümölcsei és a rizs a leggyakrabban használt alapanyagok, ezeket egészíti ki a rengetegféle gyümölcs, zöldség és fűszer. Számtalan egzotikus halat kóstolhatunk meg, ha éppen erre járunk, semmiképpen ne hagyjuk ki a cápát, a barracudát, polipot, a vörös teknőst és a tintahalat. Nagyon finom még a daube, amely édes szósz vagy ragu, a paradicsomos szószban készített hal, a rougaille, a kókuszkrémes hal, a carii coco és a bredes, amely különlegesen elkészített spenót.

 

SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK

Minden vizisportot lehet a strandokon űzni, a leggyakoribb a szörfözés, a búvárkodás és a horgászat. Remek sziklák várják a sziklamászókat, és gyönyörű túraútvonalak a túrázókat.

Mahé sziget: Strandjai közül kiemelkedik Beau Vallon, az ország legnagyobb, és leglátogatottabb strandja. A homok tökéletes, ki lehet úszni a beljebb lévő tengeri zátonyokra, a hullámok pedig nem túlságosan nagyok. A sziget déli felén található strandok nyugodtabbak és szerintünk szebbek is. Anse Soleil és Anse Petite Police strandokat nehéz megközelíteni, de megéri a fáradságot, ugyanis remek pihenési és búvárkodási lehetőséget találunk itt.

Praslin sziget: A szigeten járva feltétlenül nézzük meg a Vallée de Mai völgyet, ahol több mint 4000 óriási kókuszpálmában gyönyörködhetünk. A szigeten kizárólag a kiépített ösvényeken haladhatunk, az erdő szigorúan védett. Praslin szigetén van az ország legszebb strandja, az Anse Lazio. A homok még fehérebb, mint máshol, a hullámok még lágyabbak, a víz pedig még csodálatosabb színekben pompázik

 

LÁTNIVALÓK

VICTORIA: A világ egyik legkisebb fővárosa, Mahé szigetén fekszik, ez az ország egyetlen városa, a többi település csak falu. A város néhány gyarmati épületről és a szép múzeumokról híres. A Természettörténeti Múzeum az élővilágot és a már kipusztult fajokat, a Történeti Múzeum pedig a szigetek történelmét mutatja be. A botanikus kert csodálatos növényeivel, orchideakertjével és óriási teknőseivel várja a látogatókat.

A SZENT ANNA TENGERI NEMZETI PARK: 6 szigetből áll, kiválóan lehet itt búvárkodni. A park legszebb szigetei a Moyenne és a valamikori lepratelep, a Kerek Sziget.

 

A COUSIN-SZIGET: A sziget óriási madárrezervátumáról és teknőseiről híres.

 

Hivatalos nyelv: angol, francia és kreol.

Vízum: nem szükséges 3 héten belüli tartózkodás esetén

Beutazási feltételek: A 30 napig érvényes ingyenes Visitor’s Permit érkezéskor a repülőtéren történő kiállításának feltételei:

  • Az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű útlevél;
  • Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;
  • Visszaigazolt szállásfoglalás;
  • Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;
  • A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap)

Az országba történő beutazás előtt kérjük érdeklődjenek a Nairobiban működő magyar külképviseletnél, a Seychelles-szigetek budapesti tiszteletbeli konzulátusánál vagy Seychelles-szigetek bevándorlási hivatalánál (E-mail: info@immigeration.gov.sc, Tel: +248 29 36 36, Fax: +248 22 50 35).

 

Valuta: seychelles-i rúpia (SRU) (1 rúpia = 100 cent).

Árfolyam: 1 USD = kb. 5,6 SRU

Időeltolódás: - 4 óra.

Elektromos áram: 240 volt.

Egészségügyi előírások: a szigeteken nincs semmilyen fertőzésveszély

Üzletek nyitva tartása: A boltok hétköznap 8-17 óra között, szombaton 8-24 óráig