Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Side

Side

Elhelyezkedés
Antalyától 70 km-re keletre fekszik a város. Egy a tengerbe hosszan benyúló félszigeten található ez az egykori halászfalu, mely mára az egyik leghangulatosabb turistaközponttá nőtte ki magát. Side történelmi központjában megszámlálhatatlan bolt, étterem, diszkó és bár várja az oda látogatókat.  


Történet
A város alapításának pontos dátuma nem ismert, nevének jelentése gránátalma. Side rendkívül hangulatos óvárosa a térség kiemelkedő antik településének emlékeit őrzi, lépten-nyomon piacterek, fürdők, egy színház, templomok és sírok tűnnek fel. Az ókori várost védő falak és kapuk maradványai ma is á llnak, csakúgy, mint a vízvezetékek, amelyek a Taurus hegység lábától szállították a vizet a környező településekre. A régi fürdőket helyreállították, ma múzeumként üzemelnek, melyekben néhány antik szobrot és egyéb Sidében talált emléket állítottak ki. A keskeny utcák emlékművei történelmi hangulatot árasztanak.

 

Látnivalók
Side egyik legjelentősebb épülete a 15.000 férő helyes amfiteátrum. A kétemeletes  színház 20 méter magas, és ellentétben az ókori színházakkal, nem hegyoldalra építették, teljesen szabadon áll. Athéna és Apollón templomának romjait is megtekinthetjük, melyek jó állapotban fennmaradtak. A számos földrengés ellenére Side megőrizte épületeinek többségét. Az egyik legjelentősebb ilyen épületet Vespasianus császár emlékére emelték, melyet helyreállításakor szökőkúttá alakították át. Ha Sidében vagy a környéken nyaralunk, nem hagyhatjuk ki a Manavgat-vízesés megtekintését. Frissítőleg hat a nyári forróságban a 3 méter magas vízzuhatag körüli hűvös levegő. A vízesés körül piknikezhetünk, vagy a környező éttermek be is betérhetünk. Itt láthatjuk a Török Riviéra egyik legszebb mecsetét, melynek négy tornya már messziről hívogatja az arra látogatókat. Hajótúrára indulhatunk a Manavgat-folyón, mely egyenesen a tengerbe ömlik, így alkalmunk lehet sós és édes vizű fürdőzésre is. Manavgatban hetente kétszer piacot rendeznek, melyet mindenképpen érdemes megnézni.

Szórakozás
Side nyüzsgő üdülővárosa ideális hely, ha ókori romokat akarunk felfedezni, strandolni és vásárolni vágyunk anélkül, hogy túlságosan messzire kellene utaznunk. Ez a bevásárlók paradicsoma, bőr, ékszer és ajándéktárgy üzleteivel, nyaranta üzemelő sok bárjával és éttermével. A gyalogos övezetek, kis panziók és eredeti, családi üzemeltetésű vállalkozások segítettek megőrizni falusi báját.

Strandok
Side két strandja a félsziget 2 oldalán helyezkedik el, mindkettő homokos, a nyugati part kicsit kiépültebb és lassabban mélyül, a keleti parton pedig jobban érvényesülnek a természeti szépségek. Az óvárostól pár kilométerre több kisebb üdülőterület is fekszik, mely széles, homokos partjainak köszönheti népszerűségét.

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!