Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Szicília

Szicília, a tradicionális Olaszország

 a tavaszi szünetben

2020. április 9 - 14. (6 nap, 5 éj)


Töltse velünk az idei Húsvétot a Földközi-tenger legnagyobb szigetén, Szicíliában!

 

2020. április 9. csütörtök
Érkezés Catania repterére, transzfer a szállásra, hideg vacsora az étteremben. Szállásunk a tipikus szicíliai dombok és szántók közt fekvő, csupa kő Torre don Virgilio Hotel. A családi kézben lévő, vidékies hangulatú, ám minden kényelemmel ellátott, 4 csillagos szálláshelyen megtapasztalhatjuk, milyen a híres dél-olasz vendégszeretet. Innen indulunk csillagtúra szerűen az UNESCO Világörökség listáján is szereplő látnivalók felfedezésére.

2020. április 10. péntek
Egész napos kirándulás keretei között látogatunk el a mélykék Jón-tenger partján fekvő Siracusába, ahol megelevenedik a sziget történelme: görög, római, arab és spanyol korok emlékei sorakoznak Ortigia félszigetén. A régészeti park hatalmas amfiteátrumával azokba az időkbe repít vissza minket, amikor Siracusa Athén mellett a görög világ legnagyobbika volt. Olyan hírességek éltek több-kevesebb ideig a városban, mint Archimédész, Platón vagy Damoklész. A műemlékek látványával eltelve hallgathatjuk az utcazenészek muzsikáját, sült tengeri herkentyűket kóstolhatunk, vagy frissen facsart gránátalmalevet kortyolhatunk a romantikus sikátorokban.

2020. április 11. szombat
Mai úti célunk Noto városa, amit az 1600-as években egy földrengés szinte porig rombolt. Rendkívül egységes barokk városképpel épült újra és büszkélkedhet ma is a település. Megcsodálhatjuk a sétálóutcákat, templomokat, palotákat és megtudhatjuk, mit keres itt Petőfi mellszobra. Innen Marzamémi apró halászfalujába utazunk tovább, ahol úgy érezhetjük magunkat, mintha egy olasz krimisorozat egyik jelenetébe csöppentünk volna. A 400 lakossal bíró település kőházai előtt hagyományos tarka csónakok ringatóznak a vízen.

2020. április 12. Húsvét vasárnap
Szabad program a szállodában és környékén. Tipikus szicíliai ünnepi ebéd: előétel, első fogás, második fogás, desszert, ásványvíz, bor, pezsgő, kávé.

2020. április 13. Húsvét hétfő

Délelőtti barangolás a barokk Modica városában. Sétálhatunk a hangulatos korzókon, vásárolhatunk az üzletekben és megkóstolhatjuk a híres modicai csokoládét. Modicába spanyol közvetítéssel jutott el az aztékok csokoládé receptje, amely semmi mást nem tartalmaz kakaóbabon és nádcukron kívül. Mivel hidegen keverik össze a hozzávalókat, szokatlanul tömör végeredményt kapunk.
Délután szabadprogram. Este fakultatív borkóstoló a szálloda éttermében: egy tipikus, az Etna lejtőiről származó rozé pezsgővel és három mesés vörösborral búcsúzunk a szigetországtól. A borok mellé helyi sajátosságokat haraphatunk, modicai focaccia, bruschetta, olajbogyó, szalámik, sajtok és kolbászok kerülnek az asztalra.

2020. április 14. kedd
Délelőtt szabad program a szálláshelyen. 17 órakor transzfer a reptérre, Cataniába.

A programok sorrendje változhat!


Szálloda: Torre Don Virgilio Country Hotel****              http://www.torredonvirgilio.it/en/

Utazás: Wizzair járattal

Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 345.900 Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegy
 • repülőtéri illeték
 • szállás 5 éjszakára
 • reggeli
 • transzfer a repülőtér-hotel-repülőtér útvonalon
 • 2 egésznapos autóbuszos kirándulás magyar idegenvezetéssel (Siracuza, Noto)
 • Modica félnapos kirándulás
 • húsvéti ebéd

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • biztosítások
 • feladott poggyász
 • további programok

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!