Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Tahiti utazás

Tahiti

Szinte mindenki halotta már ezt a varázslatos nevet: Tahiti. Csodás tájak, gyönyörű pálmafás, hófehér partok barátságos polinézek.Azonban nagyon kevesen győződtek meg személyesen arról hogy ez a világ legcsodálatosabb helye. 
Most itt a lehetőség... ismerje meg Ön is ! Garantáljuk hogy egy életre szóló élményben lesz része! Magyarországtól kb.17000 km-re a Csendes-óceán közepén az Egyenlítő alatt terül ez a közel Európa méretű óceáni részen található több mint 100 szigetet felölelő szigetcsoport, melyet hivatalosan Francia Polinéziának hívnak. Franciaország tengerentúli területe mintegy 220 000 lakossal. 

Főszigete: Tahiti Fővárosa: Papeete

 

Időjárás: Mivel a szigetek az Egyenlítő alatt helyezkednek el ezért hőmérséklete trópusi +28-35 C-fok. A legtöbb csapadék november-március között esik. Kezdetben párásabb, melegebb az idő +30-35 C-fok elsősorban Tahiti, Moorea, Bora-Bora, Raiatea, Huahine, Tahaa szigeteken és környékükön. A lapos Tuamotu szigeteken ez kevésbé jellemző. Az év nagyobb részében általában kellemes az idő +28-32 C-fok a hőmérséklet, de azért trópusi esők, viharok bármikor előfordulhatnak. 

Főszezon: Az időjárás a téli időszakban a legkellemesebb ( ez a szigeteken június-október időszakot öleli fel.)A legtöbb turista tavasztól-őszig keresi fel az üdülőhelyet. A kiemelt legdrágább főszezon július.01-szeptember.15-ig tart.

 

Fizetőszeköz: csendes-óceáni Frank, 1 EUR=119.33 CFP ( 1 CFP= kb.2.2 HUF ). Az árfolyam fix minden bank, pénzváltó és nagyobb szálloda váltja az EUR-t, valamint USD-t és más egyéb konvertibilis valutát.A megmaradt Frankot a távozáskor visszaváltják fix árfolyamon.

 

Idegenforgalmi adó: megfizetése kötelező minden szállodában, szálláshelyen 150 CFP/fő/éj !

 

Hivatalos nyelv: tahiti, francia, de mindenhol beszélik az angolt is. 

Elektromosság: 10V,de helyenként 220V,60Hrz, néhol európai de valahol USA szabvány szerint.( átalakítót javasolt vinni)

 

Borravaló: Nem várják el, sőt egyes szigeteken még sértésnek is veszik. 

Egészségügy: Palackozott víz fogyasztása ajánlott. A szigeteken sehol sincsenek egészségügyi előírások. Korszerű és fejlett orvosi valamint kórházi ellátással rendelkeznek. Az egészségügyi ellátás ára nagyon magas ezért mindenképpen javasoljuk hogy indulás előtt kössenek biztosítást.

 

Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok 30 napig vízummentesen tartózkodhatnak a szigeteken.Az útlevélnek a visszautazástól számított még 6 hónapig érvényesnek kell lennie !

 

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!