Facebook

Kapcsolat

Üzemeltető: Analit Utazási Iroda
Székhely:
7121 Szálka, Kossuth u 27.
Iroda:
7100 Szekszárd, Tinódi u. 9.
Adószám: 10633845-2-17
Telefon:
74/510-633

E-mail: info@analit.hu

Nyitvatartás példa: Hétfő-Péntek-ig: 09.00-17.00

Tajvan-Hawaii

Egyedüli ajánlatunk, amivel átutazhatja a földet, megismerheti a keleti kultúrát és a nyugati életérzést, átrepítjük több időzónán és egy teljes napot kapunk „ajándékba”, mert visszarepülünk az időben!

Az utazás a legújabb a350-es gépekkel történik.

Program:

1.nap : Transzfer Budapestről a bécsi repülőtérre. Repülés Bécsből menetrendszerinti járattal Tajpejbe.

2.nap: Érkezés a reggeli órákban. Transzfer a szállodába. Reggeli.

Mai program a Chiufen falu meglátogatása. Ebben az észak-kelet tajvani faluban valaha összesen 9 család élt. De 1890-ben aranyat találtak, és ez fellendítette a falvacskát. Az ázsiai aranybányászat központja volt, kis Shanghainak vagy kis Hong Kongnak hívták. A bányászat jelentőségének csökkenésével a falu is hanyatlani kezdett. Később több filmet forgattak itt, amelyek különböző díjakat nyertek, így ismét ismertté vált a város.A hely most megint régi pompájában ragyog. Sok különleges teaház működik itt, ahol megpihenhetünk, míg felfedezzük a várost. Gyönyörű kilátás nyílik a Keelung tengerszakaszra. A falun átvezető Old Street a legnyüzsgőbb bevásárló része a városnak. Megkóstolhatjuk yam gyökérből készített finomságokat, és kipróbálhatunk más helyi ételeket is. Vacsora egy étteremben, majd az éjszakai piac meglátogatása. Huaxi (Huasi) Street éjszakai piac a Longshan Templom közelében található. Különféle árukat lehet itt vásárolni, a turisták egyik kedvelt célpontja. Régen a Huaxi (Huasi) Street híres volt a pornóboltjairól, de a Taipei város vezetése betiltotta a prostitúciót, a terület biztonságosabbá vált. Az éttermek, kifőzdék kitűnő ételeket kínálnak. Szállás.

3. nap: Reggeli. Látogatás Yehliu Geo Parkban. Yeliu (Yeliou) egy 1.700 méter magas hegyfok, amelyet ha felülről nézünk, egy éppen a vízbe merülő teknősbékára hasonlít. A tengervíz és a szél eróziója, valamint az időjárás hatásai és a föld mozgásai miatt különböző mészkőformák alakultak ki.

Itt található Lin Tien Jane szobra, aki életét feláldozta, hogy másokat megmentsen. Itt működik az ország első tengeri életvilágát bemutató központja. A legszebb tengeralatti alagút, amelyen 200 féle különleges halat lehet megfigyelni. Bálna, delfin, fóka showt is meg lehet tekinteni.

Megtekintjük a Nemzeti Palotamúzeumot, ahol a világ legnagyobb kínai gyűjteménye található. A gyűjtemény több mint 650.000 kínai bronz-, jade-, porcelán műtárgyból, festményből, kalligráfiából áll.

Ellátogatunk a Mártírok Szentélyéhez, az óriási épület a mártírok bátor szellemét szimbolizálja. A pekingi Tiltott Város csarnokához hasonlító szentély az ország háborús áldozatainak állít emléket.

Látogatás a Taipei 101 nevű felhőkarcolónál, ami a város jelképévé vált és 2009-ig a világ legmagasabb, befejezett felhőkarcolója volt a maga 101 emeletével. (Felmehetünk a 89. emeleten található csillagvizsgálóhoz is, a program nem tartalmazza.)

Megtekintjük a Csang Kaj-Sek Emlékcsarnokot, a Csang Kaj-sek emlékére készített hófehér emlékművet, melynek északi és déli oldalán található a Nemzeti Színház és Koncertterem épülete.

Vetünk egy pillantást a tajvani kormány székhelyének reneszánsz épületére, a Presidential Office Buildingre. Vacsora. Szállás.

4. nap: Reggeli. Szabad program. Transzfer a reptérre. Repülés Oahu szigetére, Honoluluba. Oahu szigetét a végtelen ellentétek jellemzik, láthatunk itt ősi templomokat és 21. századi toronyházakat egyaránt. Területe szerint csak a harmadik legnagyobb a Hawaii szigetek közül, de ez a legnépesebb. Beceneve: „A gyülekezőhely” (The Gathering Place). Érkezés a délutáni órákban. Virágfüzéres üdvözlés után, transzfer a szállodába.

5. nap: Félnapos városnézés Honoluluban, és Ohau szigetének egyik látványosságának, az Arizona Memorialnak a megtekintése. A Pearl Harborban található Arizona Nemzeti Emlékhely megtekintése „kötelező” minden Hawaiira látogató turistának. Az Arizona csatahajó roncsai fölé állított emlékműben márványtáblán olvasható azoknak a tengerészeknek a neve, akik 1941. december 7-én vesztették életüket. Majd utunk a Nemzeti Temető mellett vezet el, ezután Honolulu történelmi nevezetességeit nézzük meg. (Iolani Palace, State Capitol és Washington Place, King Kamehameha Statue, Kawaihao Templom és Mission Houses). Transzfer a hotelba. Szállás.

6. nap: Polinéz Kulturális Központ felkeresés, luau vacsora és polinéz show.

A 42 holdas Polinéz Kulturális Központban a polinéz szigetvilág kultúrája, történelme, vendégszeretete kel életre. Láthatjuk, ahogy a szigetlakók megelevenedítik a harci táncokat, esküvői szertartásokat, botok összedörzsölésével tüzet gyújtanak, tiki figurát faragnak, lángoló késeket forgatnak, négyemelet magas fára mezítláb felmásznak. Részt vehetünk egy kenus felvonuláson is. A napot egy nagyszabású show műsor zárja. Az ősi ruhákba öltözött polinézek megosztják velünk történelmüket, tradícióikat, ahogy az őseiktől tanulták. A késdobálás és a tűzön járás még izgalmasabbá teszik ezt az amúgy is felejthetetlen napot, estét.

 

7. nap: Reggeli. Szabad program. Vacsora egy hajó fedélzetén, közben a lemenő nap fényeiben megcsodálhatjuk a világ egyik leghíresebb strandját a Waikiki Beachet. Vethetünk egy pillantást a Hawaii híresek és gazdagok otthonaira is. A vacsora kínálata bőséges. A büfé vidám, fesztelen hangulatú, napnyugta után az ebédlő party helyszínné alakul át. Hawaii zenéket, dalokat hallunk, táncokat látunk. A program után transzfer a szállodába. Szállás.

8. nap: Transzfer a reptérre, repülés Hawaii szigetére. Hawaii-sziget azaz a „Nagy Sziget” (angolul: The Big Island) vagy „Az orchideák szigete” (angolul: The Orchid Isle). a Hawaii-szigetcsoport legfiatalabb tagja. Legmagasabb pontja a 4206 méter magas Mauna Kea (Fehér-hegység), mely egy kihűlt vulkán. Másik jelentős lapos vulkánja a 4170 méter magas Mauna Loa (Hosszú-hegység).

A sziget egyik része száraz, szikár vidék, a másik trópusi esőerdő. A sziget középső része pedig holdbéli tájhoz hasonlítható.

Egész napos program a "Big Island"-on, Hawaiin, ebéddel. Áthaladunk Kona kávé, makadámia dió ültetvényein, míg megérkezünk a Volcanoes Nemzeti Parkba. Láthatjuk az újonnan kialakult lávamezőket, és tanulmányozzuk a szigetek kialakulását.

Az 1348 km²-es Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkot (angolul Hawaiʻi Volcanoes National Park) Hawaii szigetének délkeleti részén alapították 1916. augusztus 1-jén. A sziget öt vulkánjából napjainkban kettő működik: a Mauna Loa és Kilauea. Úgy tűnik, a legmagasabb vulkán, a Mauna Kea és Kohala és a Hualalai már kihunyt. A Mauna Loa ma a Föld egyik legaktívabb vulkánja, átlagosan 3 és fél évenként tör ki. A két működő vulkán jellegzetessége, hogy kevés hamut, inkább folyékony bazaltlávát lövell ki magából meglehetősen nagy sebességgel.

A program után transzfer a reptérre és repülés vissza Honoluluba. Transzfer a szállodába. Szállás.

9. nap: Reggeli. Captain Bob’s piknik: snorkelingezés, különböző vízi sportolási lehetőségek, többek között a hawaii stílusú vízi röblapda, fürdési lehetőség. Ebédet a fedélzeten szolgálnak fel, hamburgerrel, sült babbal, gyümölcskoktél és chips. A hajózás során italfogyasztásra van lehetőség, kávé és tea is elérhető. Törölköző és napvédő ajánlott. Transzfer a szállodába. Szállás.

10. nap: Reggeli. Szabad program.

11. nap: Reggeli. Transzfer a repülőtérre. Repülés tajpeji átszállással.

12. nap: Repülőn.

13. nap: Érkezés reggel a bécsi repülőtérre. Transzfer Budapestre.


Éjszakák száma: 11 éjszaka
Ellátás: Tajvan-félpanzió
             Hawaii-reggeli
             3 program tartalmaz vacsorát

Részvételi díj: 1.329.900 Ft/fő-től

Részvételi díj tartalmazza: Budapest-Bécs-Budapest transzfer, repülőjegy, Taivanon egy korai bejelentkezés díja, két éjszaka szállás, félpanzió, programok Tajvanon, transzferek,
7 éjszaka szállás Hawaii-n, programok, transzferek, reggeli és 3 program vacsorával, magyar csoportkísérő egész úton

Részvételi díj nem tartalmazza: reptéri illeték kb. 120.000 Ft, sztornó-, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 72.900 Ft/fő

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot Tőlünk, 24-48 órán belül válaszolunk ajánlatkérésére!

Név *:
Email *:
Telefon *:
Mikor szeretnék utazni?:
Létszám:
Melyik utazás érdekel?:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!